Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Nya omklädningsrum vid Centrumplan i Ekenäs

Från 2014
EIF:s nya kansli i Ekenäs
Bildtext Ekenäs IF:s nya kansli ligger bredvid omklädningsrummen
Bild: Yle/Monica Slotte

Problemen med omklädningsrum och duschar vid Centrumplan då Ekenäs IF stiger till division 1 har fått en lösning. Spelare och domare kommer nästa säsong att byta om i den gamla sjukvårdsskolans lokaler vid Ladugårdsgatan.

Det finns skilda omklädningsrum och duschar för hemma- och bortalaget och för domarna. Dessutom finns där plats för att ta dopingprover samt ett rum som kan användas till första hjälpen.

Eftersom Ekenäs IF:s herrlag i fotboll stiger till division 1 nästa säsong ställer Finlands Bollförbund större krav på fotbollsstadion och på lokalerna.

EIF logo vid kansli i Ekenäs
Bildtext Ekenäs IF har bildat ett bolag för division 1-laget
Bild: Yle/Monica Slotte

Bollförbundet godkänner

Bollförbundets representanter har varit och inspekterat lokalerna och har gett grönt ljus för arrangemangen, uppger ordföranden för Ekenäs IF:s fotbollssektion, Stefan Haglund.

De nya arrangemangen innebär att det måste öppnas en ny port så att spelarna och domarna kan komma in på Centrumplan från Ladugårdsgatan.

Det är Raseborgs stad som äger lokalerna i den gamla sjukvårdsskolan. Yrkesutbildaren Axxell flyttade ut från lokalerna i somras.

Nytt kontor vid Ladugårdsgatan

Det nya bolaget som har bildats kring division 1-laget, Ekenäs Idrottsförening Ab, kommer också att ha sitt kontor i närheten av omklädningsrummen. EIF Ab hyr kontoret av Raseborgs stad. Klubblokalen finns kvar i Bryggerigården.

Stefan Haglund säger att Ekenäs IF nu har lämnat in sin licensansökan till Bollförbundet.

Det som fortfarande måste åtgärdas är sittplatserna, eftersom läktarna inte uppfyller kraven. Det behövs också bättre toaletter för publiken och nya trafikarrangemang vid Ladugårdsgatan.

Läs också:

Ekonomiskt tufft stiga till ettan
Jämn omröstning om konstgräs i Raseborgs fullmäktige

Diskussion om artikeln