Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Blir det för många serier?

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 15:11.
Molly Parker i säsong två av House of cards.
Bildtext Molly Parker i säsong två av House of cards.
Bild: Netflix / Nathaniel Bell

On demand-tjänsten Netflix har blivit känt för att producera högklassiga och bra tv-serier. Nu tänker jag främst på Orange is the new black, House of cards och min senaste favorit Bojack Horseman. Nu meddelar företaget att det ska komma ännu fler serier. Och det handlar inte endast om storsatsningen Marco Polo som börjar på fredag, utan om en helt enorm mängd olika serier. Närmare bestämt 20 nya serier på ett år. Enligt Ted Sarando som ansvarar för innehållet på tjänsten så ska en ny serie eller säsong ha premiär ungefär varannan vecka.

Det här låter ju helt galet.

Okej, nu ska de här serierna inte vara sådana som tilltalar precis alla (det blir till exempel en hel del tecknat för barn), men ändå. Det känns onekligen som att de tar på sig lite för mycket. För att kunna göra kvalitet måste man kunna koncentrera sig mer noggrant på få grejer. Med ett allt för stort utbud kan kvaliteten lätt bli lidande (som om ni inte redan visste detta, sorry). Jag frågar mig: har Netflix haft någon annan megasuccé än OITNB och House of cards? Inte egentligen, nej. För att få till ännu en succé borde de kanske tagga ner lite, och koncentrera sina förmågor till färre ställen, annars riskerar deras nya satsningar att drunkna i utbudet.

Den stora snackisen just nu är Marco Polo, som ska vara Netflix egen Game of thrones. Jag har sett ett avsnitt, men hittills är jag inte övertygad. Jag ska ändå se några till innan jag vågar uttala mig om saken (och uttalandet kommer på fredag här på Popbloggen, så håll utkik).

Andra nya serier som redan bekräftats för åren 2015 och 2016 är:

The crown (som är inspirerad av pjäsen The audience som handlar om möten som drottning Elizabeth II hade med brittiska premiärministrar).

Bloodline (som handlar om en familj med ett förflutet som riskeras att avslöjas då familjens son och svarta får återvänder hem).

Grace and Frankie (en komedi med Jane Fonda i en av huvudrollerna).

Narcos (där vi får möta drogkungen Pablo Escobar).

Daredevil (som är inspirerad av Frank Millers seriealbum om The man without fear).

Daredevil hör till Marvel, och efter Daredevil väntas det komma ännu fler serier i samarbete med dem, nämligen Jessica Jones, Iron fist och Luke Cage samt miniserien The defenders.

Puust. När ska vi hinna se de här? Och den stora frågan: Är det ens värt att se dem?

Källor: The Huffington Post och bloggen Spoiler alert.