Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Magnus julspecial får dina öron att gråta

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Magnus Hansén bland en massa julpynt.
Bildtext Magnus Hansén säger god jul!

Magnus Hansén älskar julen. I oktober. Därför har han för tredje året i rad glädjat/irriterat lyssnarna med sin julspecial, hela hösten lång. Vi har valt ut de fyra bästa bitarna inför den riktiga julen.

Magnus Hansén, ena delen i radioduon Nicke och Magnus i Veckoslutskommittén, vill inte vara som alla andra. Därför har han som mest julkänslor i oktober, en månad när julen bara är någonting vackert i framtiden. Något som inte är förknippat med stress och långa köer vid posten. Det här klagar vi inte på. Inte alls. Det som däremot gör rätt ont i våra öron är den årligen återkommande Magnus julspecial. Det här året med en liten twist, i form av Magnus julremix.

Varje vecka i oktober och november får radiolyssnarna ta del av ett nytt "mästerverk", och nu har vi valt ut fyra av dessa. Lyssna på dem här under, tillsammans med Magnus egna kommentarer til låtarna. Rys eller mys.

G-Inglewood Bells feat. The Glorious K.A.J

Allt blir lite bättre med humorgruppen KAJ. Så också min julspecial som den här gången tog en djupdykning i den fräsiga rapvärlden.

Last XXX-mas feat. J-Man

Det var svårt att slita sig från rapmusiken. Jag tog hjälp av Jukka Isojoki från Radio Vega som är en stor stjärna inom den finlandssvenska hiphopundergroundscenen*. Textmässigt sökte vi inspiration från en bortglömd jullåt vid namn Last Christmas.

Experimentell Julkavalkad feat Poesi-Petter

Metallica misslyckades kapitalt när de samarbetade med Lou Reed och försökte smälta samman poesi och hårdrock. Med vetskapen om risken bad jag poeten Petter Sandelin skriva en juldikt som jag sedan tonsatte med mjuk techno. Bättre än julevangeliet**, skrev till exempel en lyssnare in.

Jul-ende Tider feat. Tomtekören

I teorin lät det bra. I praktiken blev det bedrövligt. Ett misstag, förlåt.

* Det stämmer inte.
**Ingen skrev så.