Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eriksson byter klubb – vill utvecklas som spelare

Från 2014
Uppdaterad 12.12.2014 14:38.
Carljohan Eriksson
Bild: Yle/ Tomi Hänninen

Målvakten Carljohan Eriksson byter klubb i Helsingfors och spelar för nykomlingen HIFK nästa säsong. Eriksson spelade sex matcher i ligan för HJK förra säsongen och fick även pröva på spel i Europa League under hösten.

HIFK fortsätter att bygga laget inför nästa säsong och nu står det klart att man värvar målvakten Carljohan Eriksson från HJK. Även HJK erbjöd ett kontrakt nästa säsong men Eriksson valde att flytta till nykomlingen HIFK.

- Jag får en klart bättre chans att få spela och det var ett bättre alternativ än att stanna i HJK där jag bara kan hoppas på speltid. Jag känner till spelarna och klubben och jag tror att det kommer att bli bra, säger Eriksson till Yle Sporten.

Eriksson har skrivit på ett tvåårskontrakt med HIFK.

- Jag ville ha ett kontrakt som var längre än ett år, det här var ett säkert alternativ och jag litar på att HIFK hålls kvar i ligan efter nästa säsong, säger han.

19-åringen har under den här säsongen fått spela för HJK i ligan, cupen, Europa League samt mot Barcelona. Han är tacksam för tiden i HJK men ser nu fram emot nya utmaningar.

- Jag tar med mig jätte mycket från HJK, där har jag lärt mig allt jag kan. Jag tror att jag kan utvecklas som spelare då jag kommer till ett lag som slår ur underläge istället för ett lag som alltid är favoriter, säger han.