Pulled pork sandwich
Världens godaste recept på pulled pork är en favorit som kan tillredas både i ugn och grill. Hemligheten med en god pulled pork är att bryna grisbogen rejält i ugnen på låg värme.
Pulled pork sandwich
Mängd: 8 personer
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) strösocker
- 1 deciliter (dl) grovt salt
- 3 kilogram (kg) grisbog - med ben, utan skinn
- 12 st vetesemlor
- 500 gram (g) coleslaw
- 1 st vitlök - kluven
- 1 st färsk koriander - kruka
- 2 st rödlök
- 8 matsked (msk) majonnäs
- 8 tesked (tsk) chilisås
Instruktioner

1. Blanda socker och salt och gnid in köttet i detta. Lägg i plastpåse och låt marinera över natten eller i cirka 12 timmar.
2. Sätt ugnen på 150 grader och lägg in köttet i en långpanna. Låt steka i sju timmar. Om köttet börjar se mörkt ut, sänk till 135–140 grader. Ös då och då. Efter 4 timmar tillsätts vitlöken.
3. Låt svalna någon timme eller två. Häll allt fett och spad i pannan i en bunke.
4. Skär köttet (tvärs över fibrerna) i 4–5 centimeter breda bitar. Riv dessa till små remsor. Feta bitar pressar man sönder med fingrarna eller med en gaffel och blandar i remsorna. Blanda i innehållet i vitlöksklyftorna.
5. Inför serveringen, värm lite av det sparade flottet i en rymlig stekpanna eller gryta. Lägg i remsorna och fräs tills de får lite färg och blivit genomvarma. Häll eventuellt på lite vatten om det verkar att koka torrt.
6. Lägg coleslaw i brödet. Lägg på rejält med pulled pork. Servera med koriander, skivad rödlök, majonnäs och chilisås.