Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Pulled pork sandwich

Från 2014
Uppdaterad 12.12.2014 13:37.
Pulled pork sandwich
Bildtext Pulled pork sandwich
Bild: Yle/Anton Sucksdorff

Världens godaste recept på pulled pork är en favorit som kan tillredas både i ugn och grill. Hemligheten med en god pulled pork är att bryna grisbogen rejält i ugnen på låg värme.

Pulled pork sandwich

Mängd: 8 personer

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) strösocker
  • 1 deciliter (dl) grovt salt
  • 3 kilogram (kg) grisbog - med ben, utan skinn
  • 12 st vetesemlor
  • 500 gram (g) coleslaw
  • 1 st vitlök - kluven
  • 1 st färsk koriander - kruka
  • 2 st rödlök
  • 8 matsked (msk) majonnäs
  • 8 tesked (tsk) chilisås

Instruktioner

Efter Nio: Fotografera en maträtt - Spela upp på Arenan

1. Blanda socker och salt och gnid in köttet i detta. Lägg i plastpåse och låt marinera över natten eller i cirka 12 timmar.

2. Sätt ugnen på 150 grader och lägg in köttet i en långpanna. Låt steka i sju timmar. Om köttet börjar se mörkt ut, sänk till 135–140 grader. Ös då och då. Efter 4 timmar tillsätts vitlöken.

3. Låt svalna någon timme eller två. Häll allt fett och spad i pannan i en bunke.

4. Skär köttet (tvärs över fibrerna) i 4–5 centimeter breda bitar. Riv dessa till små remsor. Feta bitar pressar man sönder med fingrarna eller med en gaffel och blandar i remsorna. Blanda i innehållet i vitlöksklyftorna.

5. Inför serveringen, värm lite av det sparade flottet i en rymlig stekpanna eller gryta. Lägg i remsorna och fräs tills de får lite färg och blivit genomvarma. Häll eventuellt på lite vatten om det verkar att koka torrt.

6. Lägg coleslaw i brödet. Lägg på rejält med pulled pork. Servera med koriander, skivad rödlök, majonnäs och chilisås.

Mer om ämnet på Yle Arenan