Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"De behöver någon av min spelartyp"

Uppdaterad 14.12.2014 17:30.
Sebastian Strandvall, VPS kapten.

Sebastian Strandvall, som de senaste säsongerna har spelat med VPS i fotbollsligan, får den kommande veckan provspela för tjeckiska storklubben Slavia Prag.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: "Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig"
Sportinslag: "Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig" - Spela upp på Arenan

- De behöver någon av min spelartyp, så jag ska fara och visa upp mig nästa vecka så får man se ifall man duger, säger Strandvall till Yle Sporten.

- Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig så att de vill ”signa” mig.

Trots att den här säsongen inte gått så bra för Slavia Prag, så är klubben en av de bästa klubbarna genom tiderna i Tjeckien. Ligatiteln vann laget senast 2009, men just nu ligger laget på åttonde plats i den tjeckiska ligan, tre poäng bakom Europa-spel.

Även om provspelet i Slavia Prag inte skulle resultera i ett kontrakt så har Strandvall siktet nu starkt inställt på spel utomlands.

- Först och främst är det det. Om jag alltså hittar ett lag där helheten är bra, inte vill jag utomlands bara för att fara utomlands.

- Får se nu vad man får för bild av Tjeckien och vilken bild Slavia får av mig förstås. Om man tar en sak i taget, så funderar man givetvis på det nu och inkommande vecka.

Trots att Strandvalls ambitioner ligger i utlandet har han ändå andra alternativ att falla på.

- Jag har ett inhemskt alternativ ifall det inte nappar utomlands.

Men VPS är uteslutet?

- Jo, för tillfället. Jag har inget kontraktförslag från klubben. Det är upp till dem, men jag kan inte göra något åt saken.