Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Luttinen-show när HIFK krossade Ilves

Från 2014
Uppdaterad 16.12.2014 09:16.
Ishockey, HIFK, 2014
Bildtext HIFK närmar sig tabelltoppen.
Bild: Str / Lehtikuva

Arttu Luttinen gjorde allt rätt när Helsingfors IFK krossade Ilves i ishockeyligan. Luttinen noterades till slut för 3+2 i IFK:s hemmaseger som skrevs 6-2.

Jasse Ikonen öppnade målkranarna i matchen, halvvägs in i den första perioden och givetvis på pass av Luttinen. Ilves som hade två chanser att öppna målkontot i en mans överläge hade inte flyt.

I inledningen av period två kom en kalldusch för hemmalaget i form av Voitech Polaks fullträff. Tjeckens sjätte för säsongen.

Sen satte HIFK in en ny växel. Tre mål inom loppet av tio minuter betydde pausvila vid siffrorna 4-1 till hemmalaget. Målskyttar Arttu Luttinen, Thomas Nykopp (assisterad av Luttinen) och Luttinen igen. Joonas Rask fullbordade massakern genom att pricka in 5-1 målet i periodens slutsekunder.

Luttinens show var inte ännu över.

En halv minut in i den tredje perioden slog matchens gigant till igen och matchen var definitivt punkterad.

Ilves saknade fyra spelare på grund av stundande U20-VM. Speciellt frånvaron av Aleksi Mustonen och Roope Hintz beredde svårigheter för Tammerforsarna.

Matchens stora profil var Luttinen. Förutom sina tre mål gav IFK-yttern två målgivande passningar.

I serietabellen steg HIFK ett pinnhål för att nu ligga femma. Helsingforslaget har dock färre matcher spelade än de övriga topplagen.