Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Hemtrevligt på bageriet

Uppdaterad 17.12.2014 15:23.
Annika Weckström plockar jultårtor
Bildtext Annika Weckström radar jultårtor på bricka för försäljning

På bageriet Tarmolan Kotileipomo i Östermalm i Borgå börjar arbetsdagen vid midnatt. Julen medför lite mer jobb i form av pepparkakor, jullimpor och jultårtor.

Cirka hälften bakverken säljs från den egna disken direkt till konsumenterna. Den andelen ökar också hela tiden enligt innehavaren Christian Weckström.

Bageriinnehavaren Christian Weckström med bagaren Sam Lindström i förgrunden

Mest karlar i caféet

Ägarens fru Annika Weckström arbetar i caféet tillsammans med dottern Alexandra.

- Det är nog mest karlar vi har som kunder här. De flesta är stamkunder och stämningen är hemtrevlig. Många säger bara ”vakio” och så vet man vad de vill ha, säger Annika Weckström.

Hitprodukter

Alexandra Weckström packar in bakverk åt kunderna vid disken

Bageriets hitprodukter är bostonkaka och syltlängd.

- Arbetskarlarna på morgonen vill mest ha fyllda semlor, säger Annika Weckström.

Kundströmmen är ständig på morgonen i butiken.

- Jag brukar komma in här och handla när jag vill ha gott och färskt. Också när vi har utländska gäster på jobbet brukar jag komma hit och för att handla, för till exempel danskarna kan nog inte säga mycket mot de här wienerbröden, säger kunden Barbro Högström.

- Det är viktigt med specialaffärer som denna..Jag gillar inte den ständiga massproduktionen, det här är mer hemgjort.