Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö petar ledande läkare

Från 2014
Uppdaterad 18.12.2014 11:57.
Hangö hälsovårdscentral
Bildtext Stadsstyrelsen i Hangö vill ha bort Outi McDonald från posten som ledande läkare vid hälsovårdscentralen.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Stadsstyrelsen i Hangö är missnöjd med Outi McDonald och vill nu ha bort henne från posten som ledande läkare vid hälsovårdscentralen i staden. Styrelsen röstade om saken på måndagen (15.12).

Ärendet var sekretessbelagt och blev offentligt då protokollet justerades på torsdag(18.12). Röstningssiffrorna föll 7-2 för att McDonald ska petas. I omröstningen motsatte sig centerns Eero Koli och vänsterförbundets Birgitta Gran.

Outi McDonald kommer att flyttas till en obesatt tjänst som hälsocentralläkare i Hangö. Hennes lön kommer att vara den samma också efter det.

Orsaken till att McDonald flyttas till andra uppgifter är att det finns ett missnöje med hennes sätt att leda arbetet på hälsovårdsstationen i Hangö.

McDonald för saken vidare

Outi McDonald säger att hon är vildigt ledsen och upprörd över stadsstyrelsens beslut.

- Det här är tacket för att jag verkligen har jobbat hårt för att hålla budgeten i styr och för att rekrytera nya läkare till Hangö. Jag anser att jag har lyckats bra med mitt jobb och jag älskar verkligen det jag gör.

Hon säger att hon trivs väldigt bra på sitt jobb.

- Det här är en underbar arbetsplats.

Hon hävdar i sitt fyra sidor långa genmäle till stadsstyrelsen bland annat att tiden för henne att ge sitt genmäle var alldeles för kort. Outi McDonald är också av den åsikten att det här förfarandet är olagligt.

Hon hänvisar att stadsstyrelsebeslutet strider mot tjänsteinnehavarlagen och särkilt mot paragrafen som berör omplaceringar.

Outi McDonald kommer att föra saken vidare.

- En jurist är kopplad till fallet och det kommer att behandlas i rätten.

Diskussion om artikeln