Hoppa till huvudinnehåll

X3M

"Homoväderfenomenet" enligt Jonne Aaron?

Från 2014
Succémorgon och Jonne Aaron
Bildtext Jonne Aaron och Succémorgon.

Jonne Aaron som bland annat är aktuell med sin nya skiva Risteyksessä gästade Succémorgon. Medan han var på besök snackade vi bland annat om hans rutiner gällande låtskrivande och hur det sett ut då den nya skivan gjordes. Varför tar det flera timmar för Jonne att hämta mat och vad hände kvällen då Jonne köpte 150 drinkar?

Jonne som tidigare var frontfigur i bandet Negative och numera har en solokarriär gästade Succémorgon för att snacka om sin nya skiva. Skivan har han bland annat gjort tillsammans med den finlandssvenska producenten Jimmy Westerlund. Janne Grönroos råkar känna Jimmy från förut så vi ringde upp honom för att få reda på lite smaskiga detaljer om Jonne och hans låtskrivarsessioner. Vi fick bland annat veta att det tar flera timmar för Jonne att hämta mat till studion, eftersom han inte kan bestämma sig och därför måste köpa mat från en massa olika ställen så det finns att välja mellan. Jimmy berättade också att de efter maten alltid måste ha några timmars paus eftersom Jonne ätit för mycket och är så otroligt mätt.

Förutom Jonnes matvanor fick vi också höra om kvällen då Jonne var ute och firade och köpte 150 drinkar. Varför gjorde han det och hur slutade kvällen? Lyssna på intervjun så får du veta.

8 min
Programmet är inte längre tillgängligt

Pakkosuomi och homoväderfenomenet

Förutom att vi snackade om Jonnes nya skiva Risteyksessä fick Jonne också delta i Pakkosuomi med Ted Forsström. Pakkosuomi går ut på att Ted förklarar finska ord för en finsk person på finska med varierande framgång. Vad försöker Ted säga då han snackar om "homoin sääilmiö"? Lyssna på klippet så får du veta.