Hoppa till huvudinnehåll

Hälsa

Mitt triathlon: Upp till bevis i programseriens sista avsnitt

Från 2014
Uppdaterad 21.12.2014 19:26.
Den stora dagen - Spela upp på Arenan

Den 23:e augusti gick tidernas första Sun City triathlon, en tävling arrangerad av föreningen Wasa triathlon, av stapeln i Vasa. Bland de drygt 200 startande fanns också Sandra Sundvik, Marcus Långs, Anna Kultalahti och Stig Andersson, ett gäng som i februari fick chansen att förändra sina liv och sina motionsvanor i programmet Mitt triathlon.

I det sista avsnittet av Mitt triathlon är det dags att se om träningen de genomfört har varit tillräcklig för att de ska nå sitt mål: att genomföra ett olympiskt triathlon där de ska simma 1,5 km, cykla 40 km och springa 10 km. Under halvåret som gått har de fyra deltagarna fått lära sig mängder med nya saker om de tre delmomenten i ett triathlon: simning, cykling och löpning. Personliga tränarna Mika Lehtonen och Joakim Träskelin har försett dem med träningsprogram och experter som Magnus Lönnqvist, Linda Laihorinne, Kjell Carlström, Markus Holmlund och Tom Andtbacka har hjälpt dem finslipa detaljer i de olika momenten.

Det är inte bara en ny gren som Sandra, Marcus, Anna och Stig har upptäckt under programseriens gång. De har också upptäckt nya sidor hos sig själva, och de har definitivt förändrat sin vardag då det gäller motion och kost.

Den som tittar på programmet får ta del av stämningar, händelseförlopp och känslor under Sun City Triathlon. Programmet avslutas med en sista träff några dagar efter loppet. Gänget samlas på verandan vid Strömsö för att tillsammans fundera kring projektet och vad det gett dem. Efter programmet kommer man också att kunna ta del av tilläggsmaterial från tävlingen i Sandras, Marcus, Annas och Stigs egna tävlingsreferat på arenan.yle.fi.

Sista avsnittet av Mitt triathlon, söndagen den 21.12 kl.18:30 på Yle Fem och arenan.yle.fi