Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Årets bästa filmer

Från 2014
Uppdaterad 29.12.2014 12:55.
Bild från filmen Interstellar.
Bildtext Anka valde Interstellar som en av årets bästa filmer.

Vad har året 2014 fört med sig? I nio krönikor listar webbredaktionen årets favoriter.

Anka: Interstellar och Gone Girl

Svårt val här. Jag kan verkligen inte välja. Kandidaterna heter Interstellar och Gone Girl. Interstellar är med eftersom det är en fascinerande historia, paketerad i ett mycket snyggt sci-fi-paket. Det som verkligen vann mig över är det faktum att regissören Christopher Nolan använt miniatyrer i vissa rymdscener. Hur häftigt är inte det?

Film nummer två är också med på grund av historien. Det här är en thriller som tar så enorma vändningar att tittaren inte kan bli annat än fascinerad. Här har jag skrivit om filmen. Jag läste också boken, men den var inget vidare eftersom jag visste vad som skulle hända.

Muffe: Boyhood

Jag har faktiskt inte sett så många filmer i år eftersom jag satsat stort på serier. Men vilken tur att jag sett årets bästa film Boyhood. Det var en snackis eftersom filmen spelades under tolv år med samma skådespelare. Och slutresultatet är fantastiskt. Läs mer om filmen här.

Catzo: Ingen

Vet ni, det känns faktiskt som att jag inte sett en enda riktigt bra film som är gjord i år. Det finns säkert av dem, men jag har bara inte råkat se just den rätta. Visserligen var Boyhood väldigt bra, men den valde ju Muffe redan. X-Men: Days of future past gillade jag, men det är bara för att jag älskar X-Men, särskilt bra var den inte annars. The grand Budapest hotel var också otroligt vacker, men inte alls lika bra som Wes Andersons andra filmer.

Istället väljer jag att nominera årets sämsta film: Dumb dumber to. Den var så dålig att jag gärna hade gått ut efter tio minuter om det inte hade varit för att jag skulle recensera den. Här kan du läsa vad jag och Kjell Simosas tyckte om filmen.