Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Filmårets största besvikelser

Från 2014
Här ser du galaxens beskyddare i Guardians of the galaxy.
Bildtext Guardians of the galaxy var en besvikelse.
Bild: SF Film

Filmerna som fick oss att gråta, av besvikelse, under 2014.

Filmåret 2014 närmar sig sitt slut. Före vi koncentrerar oss på höjdpunkterna ska vi ta itu med lågpunkterna. Observera att det inte handlar om årets sämsta filmer. Det handlar om de största besvikelserna. Vi listar en topp trea.

3. Guardians of the Galaxy

Ett träd, en tvättbjörn, ett par utomjordiska vidunder och en wannabe Han Solo. Marvels största risktagning hittills. Filmen är helt okej. Men definitivt inte det bästa Marvel producerat. Största problemet här var att trailern var tusen gånger bättre än filmen. Förväntningarna blev för höga och infriades inte. Vad lär vi oss av detta? Undvik trailers.

2. Noah

Russel Crowe som Noah? Episkt. Darren Aronofsky som regissör? Mannen bakom bland annat Requiem for a Dream, The Wrestler och Black Swan? Låter lovande. Men icke sa Nicke. Vilken biblisk besvikelse. Det känns som att regissören inte varit helt trygg i det religiösa aspekterna av berättelsen och föredragit att köra Sagan om Ringen-stuket för att vara på säkra sidan. Två ord: Rock Giants. Nej. Varför?

1. The Monuments Men

George Clooney, Matt Damon, Cate Blanchett, John Goodman och som grädden på moset Bill fucking Murray. Handlingen utspelar sig under andra världskriget och givetvis med de ultimata skurkarna, nazisterna. Vad kunde gå fel? Tydligen i princip allt. Dock är det svårt att sätta fingret på varför historien om den udda plutonen som ska rädda kända konstverk från nazisterna är en sådan flopp. För det första är filmen fruktansvärt tråkig. För det andra bryr man sig inte det minsta om karaktärerna. Då en av av huvudpersonerna dör höjer man bara obrytt på axlarna. Kanske det blev för mycket jobb för Clooney som skrev manus, regisserade och spelade huvudrollen?

Mer om ämnet på Yle Arenan