Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Sannfinländarna i Jakobstad borta när besluten fattas

Från 2014
Uppdaterad 23.12.2014 06:32.
Jakobstads stadsfullmäktige
Bildtext Arkivbild. Fullmäktigemöte i Jakobstad.
Bild: Yle/Mikaela Löv-Aldén

Sannfinländarna har inte deltagit i något av de senaste sju fullmäktigemötena i Jakobstad. Deras ordinarie ledamot har inte varit på ett enda fullmäktigemöte under hela året.

Fullmäktigeledamot och justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) kritiserar Sannfinländarnas frånvaro.

- Sannfinländarnas stol gapar igen tom på fullmäktiges möte. Varför ställer man upp i val om man inte alls tänker vara med? skriver Henriksson i uppdateringar på sociala medier.

Medger frånvaro

Österbottens Tidning har kollat protokollen och sett att Jaakko Tamminen (Sannf) inte har varit på ett enda möte i år. Till Yle säger han att uppgifterna stämmer.

- Men jag vill inte kommentera desto mer. Det är Sari (Karlström) som är vår ordförande nu, och hon tar hand om det där, säger Tamminen.

Sari Karlström är Tamminens ersättare i fullmäktige. Hon säger att hon var med på årets tre första möten. De senaste sju har stolen varit tom.

- Men jag har inte ens känt till att Tamminen inte varit med på de senaste mötena. Han har inte meddelat något, säger Karlström.

Karlström säger att hon ändå inte skulle ha kunnat vara med på kvällens möte eftersom hon är sjuk i feber. Sannfinländarna har en plats i Jakobstads fullmäktige.