Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ligaettan kollapsade - fick kalldusch av Kampparit

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Borgå Akilles i mörkgrön spelskjorta.
Bildtext Veiterä (i vitt) gick på sin första förlust och det blev risbastu. (Arkivbild från Akilles-Veiterä)
Bild: Yle/Fredrika Sundén

Fram till jul hade Veiterä ett utmärkt facit i bandyligan då man vunnit sina samtliga sex matcher och parkerat på första plats i tabellen. Men när laget gästade Kampparit i S:t Michel var det tvärstopp med storstryk som följd.

Frågan är vad som fanns i Veiteräspelarnas julskinkor då laget efter en fin höst kollapsade och förlorade med 0-8 mot Kampparit, som befinner sig i mitten av tabellen. Segersviten kom att bli ett minne blott för serieledande Veiterä från Villmanstrand.

Redan efter ett par minuters spel rasslade det till i nätmaskorna hos gästerna. Eetu Karhunen förde upp Kampparit i en tidig 1-0-ledning. Karhunen gjorde senare ytterligare ett mål då Kampparit besegrade ligaettan i suverän stil.

Botnia bäst i derby

I Helsingfors firades annandag jul med en uppgörelse mellan lokalrivalerna Botnia och HIFK. Hemmalaget Botnia åtnjöt länge en tvåmålsledning men i och med att HIFK reducerade till 3-4 med runt tio minuter kvar av matchen fick publiken bevittna en nagelbitare till drabbning. Närmare än så kom HIFK ändå inte och utöver seriepoängen fick Botnia med sig en eftertraktad seger i derbyt.

Flinck och Laakkonen i kanonform för Akilles

I Björneborg gjorde gästande Akilles från Borgå slarvsylta av lokala Narukerä. I 8-2-segern lyckades Akilles Andreas Flinck och Sami Laakkonen bägge i målskyttet hela tre gånger.

Dagens fjärde match gick mellan JPS och ligajumbon WP 35, som efter en förlust med 3-7 alltjämt går utan seger den här säsongen.

Bandyligan, annandag jul:

Botnia - HIFK 4-3
Kampparit - Veiterä 8-0
JPS - WP 35 7-3
Narukerä - Akilles 2-8

Tabellen hittar ni här.

Diskussion om artikeln