Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Melankoli och high school-musik

Från 2014
softengine
Bildtext Softengine bjuder på decembermelankoli.
Bild: Marek Sabogal

Fastän det fortfarande är lite julhelg på gång så lider inte vår spellista. Den här måndagen fyller vi på med musik av Years & Years, Broiler, Softengine, 5 Seconds of Summer och Frillan & Prillan.

Hoppa runt, dansa, gråt, kramas, ta en selfie med mommo eller låtsas att du är med i en high school-film från början av 2000-talet. Veckans nya låtar bjuder på många möjligheter.

Years & Years / Desire

Years & Years charmanta röst och dansvänliga rytmer får oss att vilja släppa allt vi har för händer och bara dansa loss en stund. Efter att också ha lyssnat på låten Real, och ep:n Take shelter som kom ut tidigare i år, kan vi säga att den elektroniska trion från England går från klarhet till klarhet.

Broiler / Wild Eyes

Wild Eyes är en låt av den norska houseduon Broiler. Sångrösten tillhör Ravvel. Och ... är det en saxofon vi hör?

Softengine / What If I?

Sejnäjokibördiga Softengine fortsätter att leverera förträfflig indie. What If I? är en melankolisk låt som passar bra för en ensam gråtstund, eller en romantisk stund tillsammans med din älskade. Vill du se mer av Softengine tycker vi du ska boka in ett besök till festivalen Provinssi, som hålls i juni. De spelar också i Helsingfors den 28 januari.

5 Seconds of Summer / Good Girls

Australiensiska 5 Seconds of Summer sjunger att snälla flickor är dåliga flickor som inte blivit fast ännu. Hela låten ger oss en vibb av high school-film från början av 00-talet, och påminner inte sångaren lite grann om Lauri Ylönen som sjöng i The Rasmus?

Frillan & Prillan / Vi ska inte dö idag

Under de senaste veckorna har det pågått en kampanj på Yle som heter Använd hjärtat. Frillans och Prillans låt Vi ska inte dö idag är en av kampanjens höjdpunkter, och nu har låten också kommit in på vår spellista. Här kan du läsa mer om låten.

Här ser du också en liten bakom scenerna-video. Vem tror du är Prillans sminkförebild?

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.