Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Tv-extravaganza i januari

Från 2015
Matthew McConaughey i den amerikanska tv-serien True detective.
Bildtext Äntligen kommer True detective på tv!
Bild: HBO

Det börjar en hel drös nya och fantastiska tv-serier i januari, dessutom blir det både mån-natzin och modeflugor.

Tv-utbudet så här i början av året känns lovande. Om de nya BBC-serierna och den norska deckaren håller vad de lovar kan det bli en spännande tv-vår. Ta en titt på några av januaris ihopplock.

Nelonen

Det tredje øyet / Kuudes aisti

Den norska kriminalkommissarien Viggo Lusts dotter försvann för knappa fem år sedan, han har fortfarande inte gett upp sökandet på dottern och på dem som tagit henne. Norge är som känt bra på deckare, och vi förväntar oss inget annat än guld från Det tredje øyet.

Serien börjar 1.1 med ett dubbelavsnitt

SVT Play

Kommer du ihåg program som Varuhuset, Svenska hjärtan och Nilecity 105,6? I serien Svenska tv-historier får vi återuppleva några kultserier och kika in bakom kulisserna genom samtal med manusförfattare, regissörer och skådespelare.

Serien börjar med att ta en titt på Varuhuset 5.1 klockan 19.15. I följande delar ses serierna Spung, Svenska hjärtan och Nilecity 105,6.

Yle TV1

In the club / Samassa veneessä

I den nya BBC-serien In the club träffar vi ett gäng kvinnor vars öden klistras ihop av det faktum att de alla ska bli mammor. Det är ett brokigt gäng och vi får höra allas levnadshistorier. Serien verkar vara högkvalitativ och en ny brittisk dramaserie har aldrig suttit fel.

Premiär 9.1 klockan 19.00 och kan efter det ses på Arenan i en veckas tid.

Yle TV2

Akustiskt med Elastinen

I en intim studiokonsert får vi höra Elastinen spela upp sina låtar och berätta om deras ursprung. Vi får också höra Elastinen prata om sitt förhållande till musikskapande och om den kreativa processen kring det hela.

Programmet kan ses 6.1 klockan 21.00 på TV2 och efter det i 30 dagar på Arenan.

True detective

Äntligen kommer serien till finsk tv! Den som inte redan sett, på till exempel on demand-tjänster, hur Matthew McConaughey och Woody Harrelson försöker fånga en rituell mördare har nu sin chans. Den kritikerrosade HBO-serien har premiär 9.1 klockan 21.00.

Avsnitten kan ses på Arenan i en månads tid och ett dygn före tv-broadcast.

Musketeers

Arthos, Aramis och Porthos återvänder till tv:n! Den här nytolkningen av den klassiska historien om de tre musketörerna är gjord av BBC och BBC America. Det bådar gott för detta historiska drama.

Premiär 11.1 kl 21.00.

Yle Teema

Il clan dei Camorristi / Camorran miehet

Har du saknat riktig mafiosounderhållning sedan Sopranos slutade? Kan den här nya italienska maffiaserien vara något att fylla hålet med tro? I Il clan dei Camorristi följer vi kampen mellan två maffiagäng och rättsväsendet. Vem vinner, vem försvinner?

Premiär 5.1 klockan 21.55

Temadagar på Teema

Iron Sky

Hör du till dem som bara älskade den inhemska Iron Sky-filmen om mån-natzina? Då har du tur för Yle Teema visar under en helkväll både filmen och material runt den. Före den extralånga filmvisningen (20 minuter extramaterial) får vi följa med en livedebatt där filmens skapare och fans möts. Efter filmen fortsätter diskussionen.

Läs mera om Iron Sky-kvällen här.

Fashionistas

Under en hel dag får vi kultivera oss i modeskaparnas och -legendernas värld. Vi får bland annat träffa den ikoniska modellen Twiggy, supermodellen Kate Moss och modelegenden Diana Vreeland i olika dokumentärer. Dessutom får vi följa några okuvliga modefantaster i dokumentären Fabulous fashionistas.

Modetidtabell 3.1:
MAD - A world of fashion klockan 10.00
Twiggy - The face of 66 klockan 10.52
Diana Vreeland: The eye has to travel klockan 11.44
Looking for Kate Moss klockan 13.06
Fabulous fashionistas klockan 13.67

Galasäsongen är här!

Förra årets idrottsperson blev Tero Pitkämäki, men vem ror hem titeln i år? Den finska Idrottsgalan visas i direktsändning 13.1 klockan 20.00 på Yle TV2 och på Arenan.

På Venlagalan delas priserna ut för bästa tv-program och som konferancier på Nationaloperans scen ser vi Jenny Pääskysaari. Kultainen Venla på MTV3 16.1 klockan 20.05