Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Gallupras oroar inte Sannfinländarna

Från 2014
Uppdaterad 30.12.2014 20:49.
Yle Nyheter TV-nytt: Sannfinländarnas kräftgång fortsätter - Spela upp på Arenan

Sannfinländarnas partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo tycker att det är en "bra väckning" att Sannfinländarnas stöd gått ner till 13,3 procent.

Stödet för Sannfinländarna har sjunkit längs med hösten och ligger nu på 13,3 procent, enligt mätningen som utfördes i december av Yles finska nyheter. Stödet för partiet har sjunkit med ungefär en procentenhet per månad sedan augusti, då stödet låg på 17,1 procent.

Gallupresultatet oroar ändå inte Sannfinländarna ännu, säger Slunga-Poutsalo.

- De här gallupresultaten ser nog ut att vara sådana att andelen osäkra människor är ganska stor, de som väntar på alternativ. Det här är en bra väckning för oss, om att väljarna behöver en tydlig linje ute på torgen, så att budskapet säkert går fram.

Vill inte spekulera om regeringsmedverkan

Partisekreteraren oroar sig inte heller för det faktum att endast sex procent av kvinnorna skulle rösta på Sannfinländarna, enligt gallupen i december.

- Vi har aldrig varit ett särskilt kvinnodominerat parti, till skillnad från Centern och Socialdemokraterna. Det är osäkerheten bland männen som för vår del förklarar att vi sjunker i gallupen. Vi kommer inte att med våld sälja in oss hos kvinnliga väljare. Andelen kvinnliga medlemmar ökar ändå fortfarande och det är positivt.

Slunga-Poutsalo vill inte spekulera i Sannfinländarnas möjligheter att vara med i nästa regering.

- Vi lämnar regeringsdrömmarna till dess att valresultatet klarnar. Nu måste vi få tydliga alternativ och svar också från de andra partierna på hur vi ska lösa den här svåra situationen i hela landet.

Noora Kettunen / Yle Uutiset