Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”Akilles favoriter till guldet”

Från 2015
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Akilles kör på med Laakkonen i spetsen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Efter en småtrevande start har Akilles sakta men säkert klättrat uppåt i bandyligan. Och nu börjar det ser riktigt lovande ut.

Tack vare söndagens förkrossande 12–2-hemmaseger över OLS ligger Akilles på en tredjeplats i tabellen fyra poäng bakom Veiterä och tre bakom Botnia som båda spelat en match mera.

– Före dagens omgång låg vi väl femma, så serien är otroligt jämn, precis som det ska vara. Matcherna mellan lagen i topp-7 tycks ju gå i kors och det är bra, säger Akillesspelaren Rasmus Lindqvist.

”Han är grym”

Fjolårstrean har gjort mest mål i ligan – inte minst tack vare stjärnveteranen Sami Laakkonen som återvände till Borgå inför säsongen. Mot OLS stod han för fem fullträffar och sammanlagt har Laakkonen gjort 16 mål på åtta matcher.

– Vi har många spelare på nya positioner och nu börjar vi hitta rätta system. Det bevisas av att vi släppt in bara ett eller två mål i våra senaste matcher. Defensiven är ju ändå det viktigaste, framåt skapar vi alltid lägen, säger Laakkonen.

– Nog är han ju grym, berömmer lagkamraten Lindqvist. Det märks att han varit en proffsidrottare och han gör ju mål på allting idag och är dessutom grym i defensiven. Det är bara för oss andra att kolla vad han gör och ta efter.

Akilles är favoriter

Men allting hänger inte på Laakkonens axlar, utan Akilles kan visa upp en bredd som få andra i bandyligan. OLS mittfältare Tommi Pikkuhookana – månadens spelare i ligan i december – tror på Borgålaget.

– De är favoriter till guldet, säger Pikkuhookana. De har en jättebred trupp, massor med duktiga spelare. De har till och med råd att tappa spelare, olikt till exempel oss. De har nog bra chanser att vinna ligan.

– Visst har vi höga målsättningar. Ifjol fick vi brons och det är klart att vi vill nå finalen i år, men det är långt kvar ännu, påminner Rasmus Lindqvist.

Fansen hoppas på guld

Guld är också något som anhängarna väntar sig av Akilles i vår. Förväntningarna stiger i takt med att prestationerna ute på isen förbättras.

– Spelet har blivit bättre hela tiden, i början var det lite småklåpigt. Vi lever i hoppet, ler Pirkko Metso-Vainio med Akilleshalsduken hängande runt nacken.

Akilles säsong fortsätter borta mot Helsingfors IFK på fredag. Följande hemmamatch spelas mot jumbon WP-35 den 18 januari.