Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Roger Broo jobbar för Houtskär

Från 2015
Uppdaterad 19.01.2015 10:08.
Roger Broo
Bildtext Roger Broo Pro Houtskär
Bild: yle/Maud Stolpe

Pro Houtskär är en förening som vill sammanföra deltidsboarna och den fasta befolkningen. Förutom rena trivselfrågor sysslar föreningen också som en påtryckningsgrupp gentemot myndigheterna. Roger Broo är ordförande för Pro Houtskär.

Åboländsk förmiddag - Spela upp på Arenan

Houtskär är en av de socknar där det är vettigt att deltidsboarna och de fast bosatta tar vara på varandras kontakter och kunskaper. Det är en bakgrund till att föreningen Pro Houtskär verkar.

Dels jobbar föreningen för att skapa kontakter mellan dem som helt eller delvis håller till i Houtskär och dels att ta tillvara socknens intressen och skapa trivsel på olika sätt. Rent konkret har det här redan lett till en minigolfbana, en kulturstig, oljebommar i gästhamnen och olika kulturella programpunkter.

Dessutom jobbar Pro Houtskär just nu tillsammans med andra lokala föreninger i Väståboland för att få till stånd en fast vägförbindelse mellan Pargas och Nagu. Här kan också deltidsboarna vara till hjälp eftersom många av dem sitter och knyter nävarna i färjköerna plus att många av dem är personer som kan påverka, för att inte tala om att alla är väljare i politiska val.

Pensionären Roger Broo vill inte ligga på sofflocket och förutom att han är ordförande för Pro Houtskär är han också viceordförande för Åbolands Skärgårdsstiftelse och eftersom han inte är i Houtskär vintertid har han möjlighet att då lobba för skärgården. Han om någon lär väl vara en "pensionist" med kontakter.