Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fotbolls-HIFK presenterade väntat nyförvärv

Från 2015
Uppdaterad 08.01.2015 11:59.
HIFK:s logo, 2013.
Bildtext Pekka Sihvola är nu HIFK:s man.
Bild: Yle

HIFK, som steg till fotbollsligan för säsongen 2015, presenterade ett tungt nyförvärv på torsdagen. Pekka Sihvola ansluter sig till HIFK efter att ha tillbringat de tre senaste säsongerna i MyPa.

Den 30-årige Sihvola skrev under ett ettårigt spelarkontrakt med HIFK. Sihvola tillbringade de tre senaste säsongerna i Myllykosken Pallo där han stod för 33 fullträffar i ligan.

- Det är rätt mentalitet nu i IFK. Jag träffade både spelare och träningsledning och de lyckades övertyga mig. Jag tyckte att det var ett bra tillfälle att komma med i gänget, säger Sihvola som är hemma från Esbo, på HIFK:s webbplats.

Tidigare under karriären har Sihvola också spelat ligafotboll för FC Jokerit, FC Honka, FC Lahti och Haka. Totalt har han spelat 119 matcher i den finska fotbollsligan. Säsongen 2009 var han bästa målgörare i division 1, och belönades som seriens bästa spelare.
På sin CV har Sihvola en landskamp, i januari 2014 mot Oman.

- Klubbens varumärke är så starkt att det säkert kommer att bli en fotbollsboom nästa sommar. Vi får visa alla vad vi går för på liganivå.

Förra hösten drogs Sihvola med en liten skada men nu är förberedelserna inför den kommande säsongen i full gång. Det första målet är att bli i 100-procentig form.

- I den här åldern räcker det inte längre med att bara få spela i ligan. Jag vill på allvar nå framgång och på ett personligt plan strävar jag efter att spela min bästa säsong någonsin, säger Sihvola.

HIFK:s chefstränare Jani Honkavaara är mycket nöjd med värvningen.

- Som tränare måste man alltid fundera ifall en spelare passar i ett lag. Sihvola tillför medvärde på alla delområden i vårt lag. Det är fråga om en målgörare som är en god idrottare och en bra fotbollsspelare, säger Honkavaara och får medhåll av HIFK:s sportchef Henri Määttä.

- Sihvola var transfermarknadens mest eftertraktade spelare. Vi har jobbat hårt för att få hit honom. Fint att han valde just HIFK av alla alternativ. Peksi passar perfekt in i vårt lag och kommer att göra många mål under den kommande säsongen, säger Määttä på HIFK:s webbplats.

Nu har HIFK 13 spelarkontrakt inför säsongen 2015, men det lär bli mera.

- Nästa vecka publicerar vi nya, intressanta spelarkontrakt, säger Määttä.