Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sias elastiska hjärta är ett mästerverk

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:10.
Maddie Ziegler och Shia LaBeouf i Sias musikvideo
Bildtext Shia LaBeouf och Maddie Ziegler är inlåsta i en massiv bur.
Bild: Skärmdump från Youtube

Sia släppte sin nya musikvideo till låten Elastic Heart i går och internet tänkte explodera. Videon har redan setts närmare 2,8 miljoner gånger. Och jag förstår varför.

För det första är musikvideon otroligt vacker och metaforisk. För det andra är den uppsendeväckande och duktiga barndansaren Maddie Ziegler med. Och för det tredje är självaste Shia LaBeouf instängd i den enorma fågelburen, nästan naken. Låter smaskigt, eller vad?

Maddie Ziegler väckte redan uppmärksamhet i Sias Chandelier-musikvideo som vann pris för bästa koreografi på MTV:s Video Music Awards. Maddie blev känd via realityprogrammet Dance Moms och många tycker att hennes dansande är opassande för ett barn i hennes ålder.

I Elastic Heart-videon ser vi en enorm fågelbur med Maddie och Shia inuti. Det är som ett svårt kärleksförhållande, man kan inte leva med den andra men man kan inte heller leva utan hen. Mycket fint!

Har du redan sett videon? Jag började fundera på att de i slutet kanske skulle ha hjälp av lite vaselin medan en annan redaktör började gråta mot slutet. Vad är din reaktion?