Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Nu kan du pröva på cirkuslivet!

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Laura Hiltunen, Leena Nyqvist och Annina Ylikoski går "på lina"
Bildtext Laura Hiltunen, Leena Nyqvist och Annina Ylikoski går "på lina"
Bild: Yle/Roger Källman

Nu har barn och barnasinnade möjligheten att bekanta sig med cirkuslivet. Den interaktiva utställningen "Cirkusen kom till stan" är under januari månad på besök i Vasa.

Utställningen finns i dramasalen vid huvudbiblioteket. Cirkusfolket har smitit iväg, den enda som finns kvar är cirkusdirektören, som guidar besökarna och låter dem pröva på att göra olika konster

Cirkusen kom till stan

8:51

- Här finns bland annat cirkusvagnar, tält och manege, säger Annina Ylikoski. Dessutom finns cirkusfolkets dräkter, så man kan pröva på att vara clown, tiger, trapetsdansös och allt möjligt.

Ylikoski är koordinator på Barnkulturnätverket i Österbotten BARK, som tillsammans med Vasa stads kulturcenter står som värdar för besöket i Vasa.

Utställningen speglar cirkuslivet i början av 1900-talet och jämför med cirkusen av idag. Den kommer ursprungligen från Tammerfors och har varit omåttligt populär på de orter som den har visats på.

"Cirkusen kom till stan" riktar sig till barn och barnasinnade. På vardagarna är det förhandsbokade grupper, bland annat daghem, som besöker utställningen. Den är också öppen för allmänheten lördagar kl. 10-15 till och med slutet av januari.

Mera information om utställningen på BARK:s webbplats!
Utställningsinfo på Tammerfors stads kultursida (finskspråkig)