Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Nyheter via Whatsapp

Från 2015
Uppdaterad 11.02.2020 10:33.
Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen.
Bildtext Svenska Yle vill nå vår publik på så många olika sätt som möjligt.
Bild: Unsplash

Svenska Yle förmedlar nyheter också via Whatsapp.

Enligt en undersökning som Yle har gjort är Whatsapp på andra plats bland de mest populära sociala medierna. Whatsapp är speciellt populärt bland unga användare.

Frekvensen på nyhetsmeddelandena varierar beroende på nyhetsläget, men vi strävar efter att åtminstone skicka ut ett morgonbrev och ett kvällsbrev med den senaste nyhetsuppdateringen varje dag.

Så här gör du för att prenumerera på Svenska Yles nyheter via Whatsapp:

  1. Spara Svenska.yle.fi:s nummer (040-674 20 85) i din mobil.
  2. Skicka ett meddelande till oss med Whatsapp där du skriver till exempel “Hej! Jag vill prenumerera på era nyheter. Hälsningar, Cecilia Wikman”.
  3. Du får våra nyheter i en särskild chattgrupp. Om du svarar på chatten går ditt meddelande inte till alla, det är endast administratorn som ser det.

Ingen annan prenumerant kan se ditt telefonnummer och om du svarar till listan ser endast vi på Yle Nyheter ditt svar. Vi överlåter inte dina kontaktuppgifter till någon annan.

Om du inte vill ha meddelandena efter att ha testat en tid kan du avprenumerera genom att skicka ett meddelande till samma nummer. Vi tar gärna också emot respons om hur nyhetsmeddelandena fungerar. Responsen kan skickas per Whatsappmeddelande eller till justnu@yle.fi.

Vi tar också gärna emot nyhetstips, bilder och video via Whatsapp om du råkar vara på plats när någonting händer.

Svenska Yles innehåll finns också på en massa andra ställen!

Här är några exempel:

Nyhetskollen är en app som kan beställas till mobilen. Den ger dig en översikt över det senaste. Om du beställt pushnotiser på Huvudnyheter uppmärksammas du på allt det viktigaste som hänt, både inrikes och utrikes, nästan dygnet runt. Du hittar Nyhetskollen i din appbutik.

Du kan också beställa pushnotiser på exakt de ämnen du själv väljer och är intresserad av.

Svenska Yle finns som en grupp på Facebook. Där hittar du också Yle Kultur, Yle Vega och Yle Spotlight, samt våra regionala Facebooksidor: Yle Östnyland, Yle Huvudstadsregionen, Yle Västnyland, Yle Åboland och Yle Österbotten. Där kan du även lämna tips på ämnen du tycker vi borde ta upp.

Instagram hittar du våra bilder och instastories på svenskayle.

Följ oss på Twitter@svenska_yle

Hela vårt utbud hittas givetvis också på svenska.yle.fi.