Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Trailers som inte motsvarade filmupplevelsen

Från 2015

Syftet med en trailer är att sälja filmen. Skapa en förväntan och ge klirr i kassan. Men ibland händer det att trailern inte alls motsvarar filmupplevelsen och det känns som om reklamsnutten på tre minuter berättar en helt annan story. På gott och ont.

Filmkammaren ger dig tre filmer vars trailers inte alls motsvarar själva upplevelsen.

3. Inglorious Basterds (2009)

Trailern utlovar en film om ett gäng judiska soldater som jagade nazister i Frankrike under 1940-talet. Filmen handlar om Colonel Hans "Jew Hunter" Landa som jagar judar i Frankrike.

2. The Grey (2011)

En actionspäckad och testosteronfylld film med Liam Neeson i huvudrollen som boxas med vargar. Det lovade trailern. I själva verket är filmen en rätt lågmäld och stundvis filosofisk film om saknad och överlevnad.

1. The Comedian (2002)

The Comedian är en dokumentär om att bygga upp en stand up-karriär. Vi får följa Jerry Seindfeld efter framgången med tv-serien Seinfeld då han återuppfinner sig själv som komiker.

Trailern är däremot en helt annan femma. Trailerröstern Hal Douglas bandar in en trailer för filmen och använder alla plattityder som finns tillgängliga. Till exempel "in a world" och "one man". Väldigt inside, synnerligen meta och oerhört roligt. Trailern till The Comedian anses vara en av de bästa, men har absolut inget med filmen att göra.

Mer om ämnet på Yle Arenan