Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Knights svängde derbyt till sin fördel

Från 2015
Uppdaterad 10.01.2015 15:47.
Kevin Starck
Bildtext Knights Kevin Starck med bollen. HaHys Jussi Huttunen (nr 4) och Tero Martiskainen distraherar honom.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Serieledaren Raseborg Knights visade i sista perioden var skåpet ska stå i derbymatchen i innebandytvåan mot HaHy från Hangö. Tabelljumbon HaHy inledde matchen piggt, men kroknade väntat i den sista perioden i matchen som spelades på fredagen (9.1).

Radio Vega Västnyland

4:13

Radio Vega Västnyland

6:10

Slutsiffrorna skrevs 105 (2-4, 2-1, 6-0).

Hangon Hyrskyt chockinledde matchen och ledde efter dryga sex minuters spel med siffrorna 3-0. Så småningom fick hemmalaget Knights grepp om spelsituationerna och förbättrade också sitt försvarsspel.

I den andra perioden fortsatte Hangölaget att spela lugnt och mest ligga på försvar. Så småningom kom också hemmalaget ikapp (4-4), men övertygade spelmässigt inte. Knightstränaren Christian Andersson konstaterade efter matchen att hans mannar kunde ha haft en bättre laddning inför matchen.

En bit kvar till kvalform

Tony Bäckman, HaHy
Bildtext HaHys Tony Bäckman gjorde tre mål i matchen.
Bild: Yle/Patric Westerlund

Knights har ju uppenbarligen seriens bredaste och skickligaste trupp, vilket vållar vissa problem för tränaren. Andersson säger att det inte alltid är lätt att motivera laget inför matcherna.

- Vi har ännu en bra bit kvar innan vi nått den nivå som krävs då vi i vår kvalspelar till division 1, säger Christian Andersson.

På frågan om han var nervös då hans lag låg under med tre bollar i första perioden svarade Andersson med ett leende:

- Nej, jag var frustrerad.

Mats Rosenblad glänste

HaHys målvakt Mats Rosenblad
Bildtext HaHys målvakt Mats Rosenblad gjorde en riktigt bra match.
Bild: Yle/Patric Westerlund

I den sista perioden kroknade HaHy. Att Hangölaget hade lyckats mobilisera endast två hela femmor gjorde ju inte kampen lättare för tabelljumbon. Utan storspelande målvakten Mats Rosenblad skulle Knights segermarginal ha varit mycket större än de fem mål den nu blev. Rosenblad parerade 36 skott i matchen.

Trots den klara förlusten hängde inte HaHy-tränaren Joakim Eriksson läpp efter matchen.

- De spelare vi hade till vårt förfogande idag gjorde riktigt bra ifrån sig. Egentligen borde vi inte ha kunnat göra fem mål mot Knights, så det är ju en positiv sak, sade han.

Ödesmatch mot Matinkylä

Eriksson konstaterade att trots att HaHy vunnit endast en av sina tolv seriematcher så här långt i serien, kommer laget inte att ge upp kampen om ett förnyat kontrakt i division 2.

- På fredag har vi en mycket viktig match mot Matinkylä. Om vi vinner den matchen har vi riktigt goda chanser att klara kontraktet. Blir det förlust, blir det tuffare för oss, sade Eriksson.

Hemmalaget Knights hade nio målskyttar på tio gjorda mål. Det är givetvis en positiv sak. Endast Rasmus Hellström lyckades göra två mål för Knights. Andre Artzén och Wilhelm Wainio var Knights bästa poängplockare. Båda gjorde ett och gav målpassningen till två mål.

Artzén, Wainio, Kevin Starck och Jonas Weckström spelade bra för hemmalaget. Positivt är också att såväl William Johnsson och Niklas Malm nu är tillbaka i spelskick efter sina skador.

HaHys Tony Bäckman gjorde tre mål och var sitt lags mest effektiva spelare. Bäst i Hangölaget var förutom målvakten Rosenblad också Tero Martiskainen och Jaakko Kivitie.

Matchstatistiken från derbyt finns här.

Derbymatchen samlade drygt 240 åskådare till Påminnehallen. Serieledaren Knights spelar sin följande match på fredagen den 16.1 i Tennarihallen i Lojo mot LoSB. HaHy möter samma dag Matinkylä i Hangö idrottshus.