Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Frenzel etta – täppt Härtull startade inte

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Eric Frenzel (t.v) höll undan för Fabian Riessle (t.h)
Bildtext Tyskt i täten i nordisk kombination.
Bild: EPA/PatrickSeeger/AllOverPress

Tysklands Eric Frenzel var snabbast i skidspåret i nordisk kombination i franska Chaus-Neuve. Frenzel åkte upp sig från en andra plats i backmomentet till seger och vann knappt före Fabian Riessle som bara var 13:e man i backen. Ilkka Herola var bästa finländare på 14:e plats.

I världscupsammandraget är det ändå Riessle som håller undan. Med lördagens poäng inräknade toppar Riessle på 340 poäng före Frenzel på 321.

Frenzel vann redan sin andra seger för i år medan världscupledande Riessle inte ännu vunnit ett enda lopp.

Ilkka Herola var ändå inte bästa finländare i backmomentet. Jim Härtull hoppade knappt bättre än Herola och var 23:e man efter backhoppningen, men Vöråsonen gav sig aldrig ut i skidspåret.

Täppt Härtull borta

– Jag har haft rätt så mycket i halsen ända sedan vi kom till Frankrike. Jag vet inte om det beror på hotellet, vi har varit tvungna att byta rum några gånger och jag har varit jätteigenstockad varje morgon. Det känns som om jag inte får luft.

– Vi diskuterade med tränaren inför backen att om jag hade fått ett superresultat så hade man kunnat riskera, men nu blev det inget sådant så det var ingen vits att ställa upp, förklarar Härtull till Yle Sporten.

Herola startade däremot och åkte upp sig från 24:e till 14:e plats - Herola förlorade med 47 sekunder åt vinnaren Frenzel och ligger på 15:e plats i VM-sammandraget. Leevi Mutru var 42:a man i tävlingen.

Oklart med morgondagen

Imorgon genomförs ytterligare en tävling i Chaus-Neuve. Jim Härtull vet inte ännu om det blir någon tävling för hans del.

– Som det känns i kroppen just nu tävlar jag inte, säger Härtull, men vi får se hur det är ikväll och imorgon morgon. Jag har någon gång tävlat sjuk och efter tävlingen märkt att det nog inte var någon vits att ställa upp.

Resultat, Chaus-Neuve (HS 118 + 10 km)

1. Eric Frenzel GER 27.31,9
2. Fabian Riessle GER + 6,4
3. Magnus Moan NOR + 8,3
4. Mikko Kokslien NOR + 8,5
5. Akiko Watabe JPN + 8,7
6. Lukas Klapfer AUT + 9,3
7. Magnus Krog NOR + 19,8
8. Yoshito Watabe JPN + 22,1
-------------------------------------
14. Ilkka Herola FIN + 46,8
42. Leevi Mutru FIN +3.40,6