Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Succévärvningen Sanchez fortsätter frälsa Arsenal

Från 2015
Sanchez 11.1.2015
Bildtext Alexis Sanchez, Arsenals gigant.
Bild: EPA

Glödhet. Chilenaren Alexis Sanchez avfärdade Stoke mer eller mindre på egen hand I Premier League. Saldot blev två mål och en assist i 3–0 segern. Samtidigt tappade Manchester United mark i tabellen.

Tolv mål på tjugo matcher. Arsenal får tacka Sanchez för att laget fortfarande har bra häng på fjärdeplatsen i den engelska ligan. Chilenaren har snabbt blivit en publikfavorit i London efter transfern i somras.

På söndag spelade han fram till Laurent Koscielnys öppningsfullträff innan han dödade spänningen i matchen med två egna mål.

Det vanliga förstavalet mellan stolparna, Wojciech Szczęsny, petades inför matchen. David Ospina kan få fortsatt förtroende efter att ha hållit det egna målet rent.

United tappade mark

Manchester United har fortfarande hand om fjärdeplatsen i tabellen, men marginalerna minskar. Försprånget till Arsenal är nu bara en poäng.

Söndagens hemmamatch mot Southampton slutade 0–1. För matchens enda mål svarade Dusan Tadic – en till av sommarens succévärvningar. Han precisionssköt kallt in returen från Graziano Pellès stolpskott.

Trots en massflykt i somras har Ronald Koeman lyckats perfekt som ny tränare i Southampton. Laget är på en sensationell tredje plats i ligan. Nu vann Southampton på Old Trafford för första gången på 27 år.

Resultat från Premier League:

Arsenal–Stoke 3–0
Koscielny 6, Sanchez 33, 49

Manchester United–Southampton 0–1
Tadic 69