Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Handbollshoppet lever

Från 2015
Uppdaterad 15.01.2015 15:36.
Roland Granberg är snackare i Sportmåndag
Bildtext Hangon Hyrskyt har fortfarande chanser att undvika att bli nerflyttad från herrarnas innebandy i division 2, anser Roland Granberg.
Bild: Yle / Robin Lindberg

Om läget för västnyländsk handboll och innebandy pratade Sportmåndag i dag (12.1.)

Sjundeå IF:s handbollsdamer har på kort tid skrällt till ordentligt i FM-serien. Laget är trea i tabellen, men har besegrat både ettan Dicken och tvåan Helsingfors IFK.

Det ser ut att vara det enda västnyländska laget som har medaljchanser i vår, enligt sportintresserade Roland Granberg från Tenala, som var gäst i Sportmåndag 12.1.

- Men sedan kan man ju komma ihåg att många i fjol inte trodde att bronsmatchen i herrarnas liga skulle gå mellan Sjundeå IF och BK-46. Så det hinner ju hända en del.

I herrarnas handbollsliga höll BK-46 på att besegra Cocks i lördags. Men trots att laget snart ska få tillbaka skadade spelare, tror Granberg att det blir svårt för Karislaget att ta sig till semifinal.

Kämpigt för HaHy

I herrarnas innebandy i division 2 verkar Raseborg Knights gå till en klar serieseger, medan serienykomlingen Hangon Hyrskyt (HaHy) har det kämpigt och ligger sist i tabellen. På tolv matcher har det bara blivit en enda seger.

Laget har ändå fortfarande chanser att undvika att bli nerflyttad från serien, anser Roland Granberg, eftersom bara drygt hälften av serien är avverkad.

- Men det verkar vara ganska stora klasskillnader i den här serien. HaHy har, om jag kommer ihåg rätt, inom fem poäng framför sig tre lag, så inte är det omöjligt. Problemet för dem har varit att de har ganska smal trupp och dessutom har de haft olika återbud med förhinder i vissa matcher.

Via ljudlänkarna kan du lyssna på Sportmåndag med redaktörerna Bubi Asplund och Jonas Sundström som hade besök av Roland Granberg.

Radio Vega Västnyland

4:12

Radio Vega Västnyland

14:08