Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Norska artister på veckans spellista

Från 2015
Uppdaterad 14.01.2015 16:31.
Astrid Smeplass
Bildtext Norska Astrid Smeplass, 18 år, har fått vind under vingarna med låten 2AM.

Det är återigen måndag och det innebär hela 6 nya låtar som du får njuta av på X3M:s radiovågor.

Det är dags för ny musik av de listtoppande Sam Smith och Meghan Trainor, indieduon Holychild och rocknykomlingarna The Struts. Det är ändå två norska artister som dominerar veckans nya låtar med drömlik pop och skön elektronisk musik.

Läs på och ta ett uppfriskande dopp i veckans nya musik!

Astrid / 2AM

Astrid Smeplass, 18 år, karriär närmar sig toppen med säkra steg. Astrid kommer från Norge och har redan blivit nominerad till årets nykomling och årets artist på NRJ-awards 2013. Hon står för succélåten Shattered och nu har vi fått tag på hennes nyaste singel som vi vet att dina öron väntar på att få höra.

Kygo ft. Conrad / Firestone

En till norrman på spellistan som är känd för sina remixar (bland annat Seynabo Sey / Younger) – DJ Kygo, eller som han egentligen heter Kyrre Gørvell-Dahll har kommit med en skön och lättsam elektronisk låt som det passar att nicka i takt med.

Meghan Trainor / Lips are movin

It’s not all about that bass anymore. Lips are movin är senaste nytt från Youtube-succén och Billboard-ettan Meghan Trainor. Som med All about that bass är det svårt att inte åtminstone lite vicka på höfterna till den här låten.

Sam Smith / Like I can

Brittiska sensationen Sam Smith förgyller vår måndag med sin senaste singel, Like I can. Han har dominerat musiklistorna runtom i världen, och tänker inte sakta ner nu heller. Som bäst har han återerövrat första plats med sitt debutalbum In the lonely hour på den officiella brittiska albumlistan (Official UK Albums Chart).

Holychild / Running behind

Holychild är en debuterande poppig Los Angeles-baserad inideduo som det gäller att hålla ett öga på i 2015. På spellistan har vi nu en fantastisk upplyftande låt som gör väntan på deras kommande debutalbum nästan outhärdlig. Två andra låtar definitivt värda en lyssning (eller flera) är Happy with me och Playboy girl.

The Struts / Could Have Been Me

The Struts är ett debuterande indie- och glamrockband från England. Det är Luke Spiller (sång), Addo Slack (gitarr), Jed Elliott (elbas) and Gethin Davies (trummor) som utgör The Struts och står för den medryckande låten Could have been me.

Så här ser hela spellistan ut

Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.