Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Kan du recensera spel på tv?

Från 2015
Uppdaterad 13.01.2015 10:34.
Tv-programmet controller
Bildtext Det nya tv-programmet Controller söker recensenter.
Bild: Pampas Production

Pampas Production söker ”brutalt ärliga” människor som vill recensera spel på tv. Resultatet ser du på Yle redan i vår.

Det nya tv-programmet heter Controller och visas på Yle redan i vår. Programmet handlar om spel. Idén föddes när Jan-Olof Svarvar pratade #gamergate och branschens problem med sin son under en bilresa.

- Speljournalistiken är korrupt, säger Jan-Olof.

Deras slutsats efter bilresan var att det inte går att göra spelrecensioner, om företagen som gör spelen samtidigt är ens annonsörer. Lösningen på dilemmat blev att göra ett program för Yle, utan reklam.

Söker recensenter

Nu söker controller ”brutalt ärliga” recensenter och en programledare.

Så här söker du

  • Skicka in din ansökan till pampasprod@gmail.com senast nu på fredag 16.1.
  • Läs mer på programmets Facebook.

- Vi söker någon som vågar säga vad den tycker och vågar berätta om hur den upplever ett spel, utan att tänka på vad kompisarna kommer att säga.

Det ska vara en personlighet med starka åsikter som man kan lära känna. Pampas production söker en person vars spelsmak man lär känna, så att om hen älskar ett spel vet man att man själv kommer att älska det, eller tvärtom.

Brudar ett måste

En del erfarenhet krävs också. Tv kan man lära sig, men man ska ha koll på spelbranschen. För Jan-Olof är det mycket viktigt att det finns kvinnor bland recensenterna.

- Det är en av grejerna med controller. Vi måste vara könsneutrala. Vi kommer att lyfta fram kvinnor och den kvinnliga rollen i spel mer än våra recensentkonkurrenter.

Hittills har intresset varit till och med överraskande stort. Jan-Olof ser ändå fram emot att få in fler ansökningar innan tiden går ut nu på fredag 16.1.

- Sök. Sök. Sök! Om ni gillar att spela så sök, säger Jan-Olof.