Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Halsti till USA – ”Tack för allt, Markus”

Från 2015
Markus Halsti, MFF, hösten 2014
Bildtext Markus Halsti flyttar till Nordamerika.
Bild: EPA / All Over Press

Tack för den här tiden, Markus Halsti. Så rubricerar Malmö FF nyheten om att lagets finska mittfältare lämnar Sverige. Välkommen till familjen, hälsar i sin tur Halstis nya klubb bortom Atlanten.

Det som redan en tid varit på lut har nu bekräftats: Markus Halsti lämnar Malmö FF och flyttar till den nordamerikanska MLS-serien. Halstis nya klubb är D.C. United från Washington D.C.

– Vi är nöjda över att få in en spelare med solid erfarenhet från spel i Champions League och landslaget. Markus kan spela både som central mittfältare och stopper och är en tuff kämpe, så vi ser fram emot att välkomna honom till vår familj, säger klubbens GM Dave Kasper.

Samtidigt är MFF tvungna att vinka adjö till sin blåvita landslagsman som axlat en stor roll hos de svenska mästarna. Halsti, 30, har trivts i Malmö sedan 2008 och bland annat vunnit tre SM-guld.

– Även utanför planen är han en fantastiskt bra kille på alla sätt och vis och hans avfärd blir en stor förlust för klubben. Han är otroligt lojal i alla lägen och en spelare man kan luta sig mot i matcher och på träningar, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Jag känner mig otroligt stolt över att jag kunnat vara en del av MFF-familjen i sju år. Det har varit en stor ära för mig personligen att bära tröja nummer sex och spela framför er, fantastiska Malmöpublik, i så många år, säger Halsti i ett känslosamt farväl.

– Ni alla – spelare, ledare, supportrar och hela Malmö som stad – kommer alltid att ha en stor och speciell plats i mitt hjärta. Nu väntar ett nytt äventyr för mig i en annan klubb, men vem vet, en vacker dag kanske vi ses igen.

Orsa Sports webbplats motiverar Halsti beslutet att flytta till D.C. United med att klubben visade att de verkligen ville ha honom.

– De hade en tydlig bild av mig både som spelare och människa. Jag borde ha en stor roll att vänta mig i ett ungt lag. Organisationen verkade bra och ambitiös, säger Halsti.