Hoppa till huvudinnehåll

Sport

FM-ligastjärnor till SHL?

Från 2015
Uppdaterad 13.01.2015 12:11.
ryan lasch
Bildtext Ryan Lasch på väg bort?
Bild: Minna Rosvall / Yle

Enligt den svenska webbsidan allehanda.se kan Vasa Sports Damien Fleury och TPS Ryan Lasch var aktuella som ersättare till Örnsköldsvikklubben Modos William Nylander som har blivit kallad av NHL-klubben Toronto Maple Leafs.

Webbsidan har listat fem tänkbara ersättare till Nylander och fyra av dem har starka finländska kopplingar.

Vasa Sports Damien Fleury har gjort 14+10 på 37 matcher och varit en tongivande spelare hos nykomlingen. Lasch har stått för 10+22 i TPS som är nästsist i ishockeyligan med bara Sport bakom sig. Båda två ska vara aktuella för en försäljning.

Sports sportchef Markus Jämsä säger ändå till Vasabladet att det inte ligger någon sanning i ryktena om fransmannen Fleury.

-  Fleury spelar med oss mot HIFK på tisdagskvällen och han har kontrakt med oss säsongen till slut. Ska han flytta någonstans krävs det att vi går med på det och just nu är ingen försäljning aktuell.

En annan spelare som den svenska webbsidan nämner är Ville Leino. Den NHL-meriterade finländaren spelar i KHL-klubben Medvescak Zagreb och har gjort tio poäng på 18 matcher. Han har också ryktats till Modos konkurrent Luleå.

Jokeritflopp till Frölunda

Den sista med finländsk koppling är Johan Harju som representerar Jokerit i KHL. Anfallaren har haft en tung säsong i Helsingforsklubben då han fått skralt med speltid och endast gjort sju poäng på 25 matcher. Enligt tidningen Expressen är han också aktuell för Frölunda. Svensken har tidigare spelat för Brynäs och Luleå i SHL.