Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Nya morgontidningen får bra betyg på stan

Från 2015
Uppdaterad 13.01.2015 10:56.
Emilia Salo.
Bildtext Emilia Salo gillar den nya tidningen.
Bild: Yle/Jonas Blomqvist

Den är tjockare, den har mera nyheter från hela världen och den har fler sudokuspel än föregångaren. Borgåborna ger sin nya morgontidning Östnyland beröm.

Nu har tidningarna Borgåbladet och Östra Nyland slagits ihop och den nya dagstidningen Östnyland har gjort premiär. Yle Östnyland frågade vad Borgåborna tycker om den nya tidningen. De spontana reaktionerna var mestadels positiva.

Emilia Salo är ingen aktiv tidningsläsare, men då den nya tidningen verkar vara bättre än Borgåbladet, så kan det bli ändring på den saken.

- Det är helt bra med lite större artiklar, och jag gillar att tidningen är tjockare än förr. Jag läser inte tidningen så ofta, men kanske jag läser oftare nu då det finns mera nyheter från hela världen. Jag tror nog att det här är en bättre tidning än de tidigare tidningarna var, säger Salo.

Gun-Maj Niskanen.
Bildtext Gun-Maj Niskanen.
Bild: Yle/Jonas Blomqvist

Gun-Maj Niskanen kom inte ihåg att det var just idag som östnylänningarna skulle få en ny tidning, men då hon får se den blir hon genast glad. Det är dock inte det redaktionella innehållet som fångar hennes intresse.

- Det är ju i varje fall positivt att bostadsannonserna finns direkt på första sidan, jag brukar titta på dem fast jag inte är intresserad av att köpa, skrattar Niskanen. Det ser grannt och fint ut genast, och jag ser till och med några personer som man brukar se på gatorna i Borgå. En intressant tidning, intressant med utrikesnyheter, jag tror jag måste skaffa mig ett exemplar.

Eiler Lindlöf
Bildtext Eiler Lindlöf.
Bild: Yle/Jonas Blomqvist

Eiler Lindlöf hade tidningen innanför dörren då han vaknade. Lindlöf har haft tid på sig att titta igenom tidningen direkt på morgonen.

- Den är ju lite tjockare nu då det är flera orter som ska rymmas med, och så är här material från Hufvudstadsbladet också. Det är bra med nyheter från de östra delarna av Östnyland, dem har jag inte fått läsa i Borgåbladet, säger Lindlöf.

Christina Lindfors.
Bildtext Christina Lindfors.
Bild: Yle/Jonas Blomqvist

Christina Lindfors är särskilt förtjust i att artiklarna verkar vara i större format numera, och åtminstone i det första numret finns en mycket positiv överraskning.

- Jag försökte se om det fanns många reklamer, men det var inte så många. Reklamerna har stört mig. Det är bra att det är nyheter från andra håll i världen, det händer ändå så lite i Östnyland. Det är en så tjock tidning så det behövs annat också.

Mathias Eskelin.
Bildtext Mathias Eskelin.
Bild: Yle/Jonas Blomqvist

Mathias Eskelinen har inte hunnit läsa tidningen hemma, trots att den finns där. Han konstaterar att även om skillnaderna är små så är det helt klart en ny tidning.

- Jag brukade läsa Borgåbladet förr, själva tidningen ser lite annorlunda ut nu. Jag ser att här är betydligt fler sudokuspel. Visst är tidningen lite tjockare? Det blir nog lite fler nyheter, jag läser gärna också om Lovisa. Jag ska läsa igenom tidningen då jag kommer hem i dag, säger Eskelinen.

Läs också:
Tidningen Östnyland här till morgonkaffet
Julen kastas ut - Östnyland kastas in