Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

UMK15: Eeverest

Från 2015
Gruppen Eeverest.

Finlands senaste EDM-hopp Eeverest siktar på att bli större än själva berget de kallar sig efter. Den positiva gruppen från Vasa och Tammerfors tävlar med låten Love it all the way.

Eeverest började som ett samarbete mellan Niko Mansikka-Aho och Marcus Tikkanen, också kända som DJ:arna och producenterna Manzikk och Marcus. Under år 2014 träffade de Vasaflickan Ida Yli-Mäenpää och började samarbeta.

Ida Yli-Mäenpää är endast 16 år gammal, men hennes personliga sångröst övertygar och bandets tävlingsbidrag Love it all the way stod ut i sin genre då UMK-juryn gick igenom de inskickade bidragen.

Vill spela på stora scener

– Vi vill slå igenom internationellt och vi ser Eurovisionen som ett utmärkt tillfälle för det. Vi tror på vår låt och på att den också skulle klara sig i Europa, säger bandmedlemmarna.

Bandet är relativt nytt, men säger att de redan har tusentals arbetstimmar bakom sig.

– Vi skulle beskriva vår musik som stora känslor och fantastiska melodier. Vi är lite galna, men har massor med vilja och bra stämning.

Eeverest med Love it all the Way tävlar i den andra semifinalen den 14 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex tävlare av vilka tre går vidare till finalen den 28 februari.

#NeverEverRest
#UMK15