Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

UMK15: Heidi Pakarinen

Från 2015
Artisten Heidi Pakarinen.

Finlands tangodrottning årsmodell 2013 Heidi Pakarinen testar sina vingar i UMK med en låt som hon själv beskriver som en discoschlager från 1970-talet.

Musiken har haft en stor betydelse för Heidi Pakarinen från Lahtis under hela hennes liv. Det var en dröm som blev sann då hon vann titeln tangodrottning under tangomarknaden i Seinäjoki år 2013. Det var fjärde gången som 38-åringen deltog i den tävlingen.

Debutalbumet Sun kuningatar släpptes året därpå och Pakarinen är nuförtiden varje veckoslut på resande fot.

Trevlig resa!

UMK-låten Bon voyage visar en ny sida av Pakarinen, en stil som hon beskriver som "diskoiskelmä" från 1970-talet, en så kallad discoschlager.

– Låten är vacker och elegant, ett lovord för den känsliga men starka kvinnan. Huvudpersonen i Bon voyage sörjer kärleken som tar slut, men kan också släppa loss och gå vidare med sitt liv. Hon kan till och med önska sitt ex bon voyage, trevlig resa, förklarar Heidi Pakarinen.

– Kärleken har alltid varit en bärande kraft för mig, både i musiken och i livet. Man måste tillåta sig känna, kärleken ska synas och man ska berätta om den högt, säger Pakarinen som är gift med tangokungen från år 1992 Mika Pohjonen.

Heidi Pakarinen med Bon voyage tävlar i den tredje semifinalen den 21 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex tävlare av vilka tre går vidare till finalen den 28 februari.

#bonvoyage
#UMK15