Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

UMK15: Järjestyshäiriö

Från 2015
Bandet Järjestyshäiriö.

Bandet Järjestyshäiriö från Jyväskylä har spelat tillsammans redan i över tio år. I år skulle det sitta med lite finsk rockmusik i Eurovisionen tycker gruppen och ställer upp i tävlingen med låten Särkyneiden sydänten kulmilla.

Järjestyshäirö menar att det är svårt att säga när bandet riktigt grundades eftersom killarna kände varandra redan i högstadiet. Då spelade de punk i bandet Krapula. Med åren har bandets sammansättning ändrat en aning och i början av år 2012 kom Matti och Sirja med i bandet.

Redan som unga och gröna fick bandet ett skivkontrakt och värmde ofta upp inför andra finska band som Tehosekoitin och Apulanta. Genom åren har Järjestyshäiriö släppt tre skivor, och musikstilen har också ändrats från punk till rock med popinslag.

– Vi håller på och jobbar på vårt fjärde album, och Särkyneiden sydänten kulmilla representerar den nya stilen vi går mot.

Musiken kan enligt bandet beskrivas som modern, morgonnattlig, finsk och romantisk.

– Vår låt handlar om söndriga hjärtans hörn, ett ställe som alla vid något skede frivilligt och ofrivilligt måste besöka.

Bandet består av solisten Juho Markkanen, trummisen Mikko Manninen, gitarristen Juha Ryhänen, bassisten Matti Keränen och Sirja Minkovitsch på synt.

Järjestyshäiriö med Särkyneiden sydänten kulmilla tävlar i den tredje semifinalen den 21 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex tävlare av vilka tre går vidare till finalen den 28 februari.

#Järjestyshäiriö
#UMK15