Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

UMK15: Otto Ivar

Från 2015
Artisten Otto Ivar.
Bild: Yle

Karlebybon Otto Ivars låt Truth or dare baserar sig på sångaren och låtskrivarens egna erfarenheter. Videon till låten filmades in på Island eftersom musikern tyckte landskapet där bjöd på det ljus och skuggor som låten behövde.

Programmet är inte längre tillgängligt
UMK - Uuden Musiikin Kilpailu 2015: UMK15 // OTTO IVAR: “Truth Or Dare” - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Otto Ivar fick sin första elgitarr som liten femåring i Kelviå i mellersta Österbotten. Sedan dess har han spelat och skrivit musik.

I många år fungerade Otto Ivar som solist för bandet Superscar. Gruppen släppte ett album och turnerade i mellersta Europa tillsammans med bandet Sunrise avenue, som Otto Ivar säger sig ha lärt sig mycket av.

– Jag har alltid velat delta i Eurovisionen. När jag fyllde 16 år skickade jag in en låt till juryn, och också mitt tidigare band Superscar gjorde ett försök att komma med, berättar den nu 27-åriga Otto Ivar.

Otto Ivar säger att musik är den enda sak som får honom lycklig, det är något han känner att han är bra på och något som han har något att ge till.

Föräldrarnas inflytande

– Min musik är vacker men kraftfull. Mina föräldrar påverkade mig redan som liten; pappa lyssnade på Rolling stones och genom min finlandssvenska mamma kom jag också i kontakt med lättare och känsligare musik.

Namnet på låten, Truth or dare, står för leken Sanning eller konsekvens. Det handlar om ett parförhållande som tagit slut, och fast det är bäst så, saknar man ändå ibland de saker man upplevde med den andra människan.

Förutom att musikvideon filmats på Island så kan man dessutom i låten höra det armeniska nationalinstrumentet duduk.

Otto Ivar med Truth or dare tävlar i den andra semifinalen den 14 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex tävlare av vilka tre går vidare till UMK-finalen den 28 februari.

#truthordare
#UMK15