Hoppa till huvudinnehåll

Eurovision

UMK15: Siru

Från 2015
Artisten Siru.
Bild: Yle

The voice of Finland-vinnaren Siru Airistola ger sig in i ännu en tävling. Den här gången sjunger hon en egen låt Mustelmat som handlar om att det är okej att vara ofullkomlig.

Programmet är inte längre tillgängligt
UMK - Uuden Musiikin Kilpailu 2015: UMK15 // SIRU: “Mustelmat” - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Siru Airistola är en 27-årig sångare och låtskrivare från Vasa. Våren 2014 vann hon The voice of Finland med Michael Monroe som mentor. I och med vinsten fick hon ett skivkontrakt.

Under våren 2014 medverkade Siru i Vasa stadsteaters uppsättning av pjäsen Trollkarlen från Oz. I november släpptes sångarens första singel, Kaksi naista, från det kommande albumet.

Vill inte definiera sin musik

Siru studerar teatermusik i Tammerfors och blandar gärna stilar i sina låtar. Som ung gillade hon soul medan hon nu lutar mera mot rock.

– Min musik är soulinspirerad poprock med stora känslor. Egentligen tycker jag inte om att dra allt för skarpa linjer om vilken sorts musik jag gör, det beror på dagen.

Tävlingslåten Mustelmat handlar om att det är okej att ha brister, och att man inte ska skämmas för de brister man har. Jag tror låten kan beröra väldigt många, och den sortens stora sånger brukar sitta bra i Eurovisionen.

Siru med Mustelmat tävlar i den andra semifinalen den 14 februari på TV2. I varje deltävling tävlar sex tävlare av vilka tre går vidare till UMK-finalen den 28 februari.

#UMK15