Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Idealistisk präst i motvind

Från 2015
Uppdaterad 28.01.2015 09:23.

Den unge och idealistiske prästen Albin Olsson (Johan Glans) återvänder hem från Afrika för att bli kyrkoherde i en liten trångsynt församling i Skåne.

Han drömmer om att reformera kyrkan och göra den viktig för vanliga människor på nytt. Men det är inte så lätt att förändra saker i Östra Nöbberup. Albin får kämpa med motsträviga medarbetare och misstänksamma församlingsmedlemmar, samtidigt som han har krav på sig från kyrkorådets ordförande Bengt-Åke att förbättra kyrkans ständigt minskande antal besökare.

Till sin "hjälp" har han den bokstavstrogne komministern Jan som gör allt för att motarbeta Albin. Diakonen Fanny blir däremot en oväntad allierad i kampen för en öppnare och liberalare syn på verksamheten.

Albin har även sina personliga problem att brottas med. Han har just genomgått en svår skilsmässa och även om han inte vill erkänna det så har den fått honom rejält ur balans. Albin predikar ständigt om hur man ska leva som en god kristen, men trots alla goda intentioner lyckas han sällan leva upp till sina egna ideal.

Halvvägs till himlen (7) (Sverige 2013)
Yle Fem tisdagar kl. 21.30, seriestart 27.1.2015
8 avsnitt, 30 dagar på Arenan

I rollerna: Johan Glans, Michael Segerström, Anders Jansson, Jenny Skavlan
Produktion: Nordic World AS