Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

Från @yleobs till @yledebatt

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 14:50.
Bild: Yle

Den uppmärksamma twittraren har kanske noterat att Obs debatt nyligen ändrat namnet på sitt twitterkonto från @yleobs till @yledebatt. Vad var det för fel på @yleobs kan man kanske fråga sig? Absolut inget fel alls. Twitterkontot har vuxit stadigt och hittat en rätt trogen publik. Men vi vill gärna bredda diskussionen lite grann. Vi vill bjuda på lite mera.

TV

Under paraplyet @yledebatt hittar du fortfarande det veckovis återkommande debattprogrammet Obs debatt. Du kommer fortsättningsvis att kunna twittra till direktsändningen och på så sätt sätta ditt fotavtryck i diskussionen. Då använder du helt enkelt hashtaggen #yledebatt. Vi kommer fortfarande att hålla dörren öppen till vår produktionsprocess så att du genom Twitter kan följa med hur programmet tar form och vilka gäster som kommer att slå sig ner i de vita stolarna i studion på torsdag.

Radio

Under kontot @yledebatt hittar du numera också Slaget efter 12 på Radio Vega. Direktsänd debatt med tummen på tidens puls alla vardagar. Start kl 12.10 strax efter lunchaktuellt. Nytt för i år är att fredagarnas slag kommer att ägnas åt idrottsvärlden. Det sker i ett tätt samarbete med Yle Sporten.

Webb

Utöver de ovan nämnda debatterna i radio och tv kommer @yledebatt att med en större frenesi än tidigare också att ta sig an den diskussion som pågår på webben och i sociala medier. Vi som jobbar med Yle debatt vill fånga upp kaffebordsdiskussionerna och dagens hetaste snackisar. Vi vill vara med om att skapa en färgsprakande och konstruktiv debattkultur i Svenskfinland. Och vi ser gärna att också du deltar i debatten. Om du gillat åsiktsutbyte är @yledebatt kontot för dig.

I ett nötskal kunde man sammanfatta det så här: @yledebatt – varje torsdag kl 19.55 på Yle Fem, varje vardag kl 12.10 i Radio Vega och dygnet runt på svenska.yle.fi.

Välkommen med!

Twitterbloggen