Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Kaj Korkea-ahos Beatlesmusikal Hey Dude premiärvisas

Från 2015
Uppdaterad 15.01.2015 15:53.
I am the Walrus på Hogwarts-dialekt - Spela upp på Arenan

Det sjuder av aktivitet i sminklogen bakom Louhisalen i Esbo kulturcentrum. Huvudrollsinnehavarna Alina Huldén, Vilhelm Nurmi och Carolina Råman får sina respektive makeups. Samtidigt bombaderas de med frågor av Kulturens webbredaktör Peter Lüttge.

Alla tre verkar vara väldigt fokuserade. Det ligger en påtaglig spänning i luften. Kallar den vad du vill: rampfeber, premiärnerver, spänd förväntan. På lördagen skall det ske. De har knappast hunnit med så mycket annat under sin fritid sedan allt började i september.

Skådespelare, makeup-artister, hårstylister, musiker, dansare och körsångare surrar omkring i en enda villervalla. Hur håller de reda på allt? Och så finns där dessutom en webbredaktör som känner sig i vägen mest hela tiden. Och det är han också.

Vadå rampfeber - Spela upp på Arenan

Hey Dude

- Nyskriven Beatlesmusikal av Kaj Korkea-aho
- Regi: Martina Roos
- Huvudroller: Alina Huldén, Oscar Nyholm,
Carolina Råman, Vilhelm Nurmi, Sabina Sievänen
- Producerad av Musikinstitutet Kungsvägen

På nätet finns även Hey Dude bloggen med bland annat många roliga bilder.

Beatlesmusikalen Hey Dude har premiär på lördagen kl. 19 i Louhisalen i Esbo Kulturcentrum i Hagalund. Följande föreställningar är kl 14 och kl 18 på söndagen. Tyvärr är alla dessa föreställningar redan slutsålda. På måndagen och tisdagen spelas 2 skolföreställningar var, kl 10 och kl 13. Det kan finnas ströplatser till måndagens första föreställning. Ring 050 449 1183 vardagar mellan 9 och 15 för att kolla.

Läs också: Kaj Korkea-aho goes Beatles