Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Internationella bloggare ska marknadsföra Esbo

Från 2015
Uppdaterad 16.01.2015 15:12.
Bloggaren Daniel Chow förevigade Helsingfors på Instagram i januari 2015.
Bildtext Bloggaren Andrew Chow från Singapore har fotograferat Helsingfors flitigt.
Bild: Daniel Chow

Esbo besöks under helgen av bloggare från bland annat Luxemburg, Hongkong och Brasilien. Det är tänkt att de utländska bloggarna, som är i Finland för att delta i resemässan i Helsingfors, ska marknadsföra Esbo för en internationell publik.

- Betydelsen av sociala medier växer och Esbo vill vara med i utvecklingen, säger Esbos marknadsföringskoordinator Leena Yli-Piipari.

Det är elva utländska resebloggare som kommer att besöka Esbo. Alla måste blogga under sitt besök – på så sätt hoppas Esbo på att få publicitet i utländska medier.

- Vi riktar in oss på en ung, internationell publik som använder och läser bloggar och är intresserade av aktiviteter som kan göra i just Esbo, säger Yli-Piipari.

Bloggaren Andrew Chow (Singapore) hade aldrig sett snö före i Finland. Resebloggaren Shane Dallas (Australien) hade inte sett snö på 20 år. Naturligtvis tvingade fotografen ut männen i snön.
Bildtext Bloggaren Andrew Chow (Singapore) hade aldrig sett snö före i Finland. Resebloggaren Shane Dallas (Australien) hade inte sett snö på 20 år. Naturligtvis tvingade fotografen ut männen i snön.
Bild: Yle / Ted Urho

Isflak i havet fascinerar

Bloggarna kommer att besöka bland annat Noux nationalpark och få prova på vinterbad och skidning.

- Det intressantaste för mig är att uppleva snö, berättar bloggaren Andrew Chow från Singapore. Att promenera i snö är otroligt tungt! Som att köra ett gympass.

Chow nämner rökbastu och pimpelfiske som aktiviteter han gärna testar på. Hittills är det ändå kylan som gjort mest intryck.

- Nu har jag sett isflak i havet för första gången i mitt liv. Vid Salutorget fotade jag de stora färjorna och isen som flöt omkring i vattnet, det var fantastiskt!

Morgonöppet: Esbo bjuder in resebloggare för att pigga upp stadens image

Programmet är inte längre tillgängligt