Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Vinner Nationalstadsparken i Borgå?

Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
borgå nationalstadspark, gamla stan - 16.01.15
Bildtext Nationalstadsparken sedd från Borgbacken söderut.

Nationalstadsparken i Borgå är en av finalisterna i tävlingen "Årets utflyktsmål 2015." I tävlingen deltog 60 destinationer varav juryn valde 10 finalister.

Tävlingen sållar fram naturresmål som har stigar, vattenvägar och övernattningsplatser och där man de senate åren aktivt utvecklat servicen.

Årets utflyktsmål väljs via en omröstning som pågår till den 22 februari, och vinnaren avslöjas den 6 mars.

Aktiviteter

Destinationen bör passa för utflykter året runt samt erbjuda utomhusaktiviteter - till exempel cykling, paddling, snöskovandring och skridskoåkning.

Tjänsterna bör också vara lätta att både hitta och reservera - till exempel via en nätsida.

Borgå stads mångsidiga nationalstadspark erbjuder många aktiviteter för både lokalbefolkning och turister. Det finns historiska sevärdheter, värdefulla naturskyddsområden, cykeluthyrning med mera.

Från Borgbacken till Stensböle

Nationalstadsparken i Borgå grundades den 18 maj 2010. Inrättandet av parken var ett av de nationella projekt som förverkligades i samband med Förenta Nationernas temaår för biologisk mångfald och det Europeiska kulturarvsåret.

Parken är Finlands femte nationalstadspark och sträcker sig i stort sett längs med Borgå å från Borgbacken i norr till den internationellt värdefulla fågelviken vid Borgå åmynning och naturskyddsområdena i Stensböle.

Info om alla utflyktsmål som kom med i tävlingen hittar du på GoExpo2015:s webb (på finska). Längst ner på sidan finns en länk till själva omröstningen.