Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Låt filmhelgen börja

Från 2015
Frank
Bildtext Frank envisas med att inte visa sitt ansikte.
Bild: Filmikamari

Hör upp! Nu kan du gå och se Oscarsnomineringsmagneten Birdman på bio. Givetvis finns det även andra filmer du kan välja att se, den underliga historien om Frank till exempel. Gör utrymme för popcorn i magen och styr kosan mot biografen.

I dag är det fyra filmer som anländer till våra biografer. Passligt till Oscarsnomineringarna får vi njuta av den omtalade filmen Birdman. Man kan också välja en film om rörande moderskärlek, Mommy, och som motvikt finns en ny actionrulle Taken 3. Några skratt kan man få sig av den underligaste filmen på länge, Frank.

Mommy

Den Cannes-belönte filmen Mommy handlar om, precis som namnet säger, moderskärlek. Änkan Diane (Anne Dorval) har en tonårig son med ADHD och anlag till att vara våldsam. Hon vill, trots myndigheternas protester, uppfostra och utbilda sonen på egen hand. Hon tycker inte att en anstalt är rätt ställe för hennes son. Deras vardag saknar flera saker men kärlek finns det tillräckligt av.

Frank

Jon är en ung, ambitiös men aningen tondöv musiker som av en slump hamnar med i Soronprfbs-bandet som keyboardist. Den förra keyboardisten försökte ta livet av sig genom att dränka sig.

Fronfiguren i bandet är det musikaliska geniet Frank vars metoder är väldigt udda. Han använder ett stort underligt seriefigursaktigt huvud och ingen i bandet har sett hans ansikte. Franks historia har fått sin inspiration av komikern Chris Sieveys legendariska Frank Sidebottom-figur.

Taken 3

Lite ny action ryms också med bland premiärfilmerna denna vecka. Liam Neeson är tillbaka i Taken 3. Han spelar ex-agenten Bryan Mills vars liv går åt skogen när han blir anklagad för ett mord han inte begått. Det är hans ex-fru som blir mördad på ett brutalt sätt. Han jagas av FBI, CIA och polisen och han måste använda sina speciella talanger för att hitta den riktiga mördaren och skydda det enda som är viktigt för honom, sin dotter. Läs mer om filmen här.

Birdman

Vi får också en Oscarsnominerad film till våra biografer i dag. Birdman tävlar i den mest prestigefyllda klassen, årets film (och åtta andra klasser).

Denna svarta komedi handlar om en skådis (Michael Keaton) som ska göra comeback. Han har tidigare spelat en superhjälte och det är inte lätt att vara trovärdig på Broadway på grund av det förflutna. Läs mer om filmen här.