Fortsatta protester mot Charlie Hebdo
Protesterna mot den satiriska franska tidskriften Charlie Hebdo har fortsatt på olika håll i världen. I Niger har minst sju kyrkor bränts ner av demonstranter.
I västafrikanska Niger har demonstranter bränt ner minst sju kyrkor i huvudstaden Niamey och andra städer i våldsamma protester som fortsatte för andra dagen i rad.
Stenkastande demonstranter angrep också en polisstation och brände polisbilar vid stadens huvudmoské.
Demonstranterna brände också franska flaggor och byggde upp barrikader i stadens centrum medan polisen svarade med att skjuta tårgasgranater mot demonstranter.
Ingen lär ändå ha skadats i dagens oroligheter.
- De hädade vår profet Muhammed. Det är vad vi inte tyckte om, säger Amadou Abdoul Ouahab, som deltog i protesterna dagen efter att fem demonstranter dödades i Niamey.
Demonstrationer förekom också i flera andra städer, bland dem staden Goure där en kyrka och utrikesministerns residens stacks i brand.
Den franska ambassaden uppmanar alla fransmän i Niger att hålla sig inomhus.
Protester även i Ingusjien
I den sydryska republiken Ingusjien i norra Kaukasus har 15 000 mänskor protesterat mot att Charlie Hebdo publicerade nya karikatyrer av profeten Muhammed, veckan efter terrordåden i Paris.
Demonstrationen hade godkänts av myndigheterna och republikens president Junus Bek-Jevkurov beskrev karikatyrerna som "statlig extremism från Väst,"
- I stället för att bestämt fördöma dessa destruktiva steg, så försöker myndigheter i Väst egga upp olika religioner och nationaliteter mot varandra, sa presidenten i ett uttalande till demonstranterna.
En liknande demonstration hålls på måndag i Tjetjenien som ligger söder om Ingusjien. Ryska myndigheter varnade på fredagen medier för att publicera teckningar av Muhammed eftersom det strider mot landets lagar och etiska normer.
Afghanistans president fördömer Muhammedteckningarna
Afghanistans president Ashraf Ghani fördömer Charlie Hebdos beslut att publicera en ny karikatyr av Muhammed på sin förstasida den här veckan.
Ghani säger att teckningen är en förolämpning mot Islam och den muslimska världen.
Ghani har också i kraftiga ordalag fördömt terrorattacken mot tidningens redaktion i Paris.
Läs också:
Charlie Hebdo-kravaller också i Afrika
Charlie Hebdo såld i två miljoner exemplar
Våldsamma protester mot Charlie Hebdo i Pakistan