Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Juhani Tihveräinen leder ESC

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Peter Lindholm och Juhani Tihveräinen, Ekenäs Sport Club
Bildtext Peter Lindholm ger över ordförandeskapet i ESC till Juhani Tihveräinen.
Bild: Daniel Westerlund

En hel rad nya namn med Juhani Tihveräinen i spetsen ska leda bollsportföreningen Ekenäs Sport Club under det här verksamhetsåret. Det beslutade föreningens årsmöte igår kväll (17.1).

ESC, som har fotboll och futsal på sitt program, valde Juhani Tihveräinen, 61, till ny ordförande. Han efterträder Peter ”Peppe” Lindholm.

Tihveräinen är byggmästare och egen företagare. Han är bosatt i Karis.

- Jag har alltid varit intresserad av sport. För mig är det viktigt att ungdomarna har vettig sysselsättning, säger Tihveräinen.

Han säger att ESC kommer att samarbeta med såväl Ekenäs IF som Karisklubben BK-46.

- ESC kommer att ge chansen åt alla sådana spelare som kanske inte kommer framåt i sin karriär i de andra lagen i Raseborg. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är förstås Raseborg, men vi vänder oss också till Hangö och Ingå och tar även Lojo i beaktande.

Nytt möte om två veckor

Nyvalda ordföranden säger att hans uppgift främst kommer att vara att delegera och leda föreningen.

- Peter (Lindholm) och Tom (Rehn) har gjort ett väldigt bra arbete och båda fortsätter också i styrelsen.

Tihveräinen säger att ESC har flera lag och alla lag jobbar självständigt. Herrlaget som avancerade till division 2 för säsongen 2015 utgör enligt honom en stor utmaning för klubben.

- Om cirka två veckor ska vi ha ett möte där vi går igenom föreningens ekonomi och då bestäms också vem som ingår i den nya staben för laget i tvåan, säger han.

Klart torde dock vara att herrlaget i fotbollstvåan får åtminstone en ny manager, lagledare och materialförvaltare. Laget tränas av Daniel Westerlund och Simon Sid. Westerlund är huvudtränare.

Till styrelsemedlemmar valde årsmötet följande sju personer: Jim Backlund (ny), Jonas Wasiljeff (ny), Tapio Puno (ny), Roger Nordström (ny), Tom Rehn, Peter Lindholm och Oscar Wikström.