Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”HIFK hänger inte med”

Från 2015
Uppdaterad 18.01.2015 20:58.
Programmet är inte längre tillgängligt

Tre matcher, tre segrar. Botnia börjar bli en mardrömsmotståndare för HIFK i bandyligan. – Vi har kommit i kapp och nu gått förbi, säger Botnias chefstränare Esa Määttä.

Botnia–HIFK 4–3. Botnia–HIFK 8–1. På söndag: HIFK–Botnia 3–7. Det är svårt att skylla resultaten på slumpen.

– Vi är mycket bättre tränade än IFK och har mycket bättre skridskoåkning. Det är den största skillnaden. De hänger inte med, det är bara så, säger Määttä.

– Bandy är en sport där man måste åka skridsko, om man inte kan, då har man det svårt.

Määttä säger att HIFK inte lyckats vinna borta mot Botnia på tre år. Maktbalansen har skiftat.

HIFK-spelaren Erik Hörhammer säger att Botnia ”på sätt och vis” gått förbi. Det är alltid tufft då två lag från Helsingfors mäter krafterna.

– De spelar bra som ett lag och som de kommit överens. Det är en stor styrka när ett lag spelar tillsammans och spelar bra ihop.

Tror inte på mästerskap

Botnia är tvåa i ligan, bara två poäng bakom Veiterä, dessutom har helsingforsarna spelat en match mindre. Määttä kallar situationen en succé.

– När man har flyt börjar det rinna iväg.

Framgångarna har kommit tidigare än väntat. Medelåldern i Botnias trupp är bara 21 år. Trots att laget nosar i täten skämtar Määttä bort snacket om ett potentiellt mästerskap.

– Det är väl ingen som tror på det egentligen. Det vore jätteroligt att sluta bland de fyra bästa.

Det är först längre fram som framgångarna borde komma, säger Määttä. Nu ligger fokus på träning och utveckling. Under de kommande åren kan man sedan granska resultaten.

Läs också: Botnias fina form håller i sig.