Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Belgien begär att en gripen utlämnas

Från 2015
Uppdaterad 18.01.2015 23:33.
Belgisk polis i Bryssel.
Bildtext Belgien har pumpat upp säkerheten i landet efter torsdagens polisräd.
Bild: EPA/JULIEN WARNAND

Belgien begär att en terrormisstänkt person som gripits i Grekland utlämnas. Enligt de belgiska åklagarmyndigheterna kan personen ha en koppling till terroristcellen som avslöjades i torsdags i den belgiska staden Versivers.

Talesmannen för de belgiska åklagarmyndigheterna sade till tv-bolaget RTL att en av de gripna terroristmisstänkta kan ha en koppling till terroristcellen som avslöjades i torsdags i den belgiska staden Versivers. Talesmannen ville inte ta ställning till hurudan roll den misstänkte kan ha haft i cellen.

Belgiens åklagarmyndigheter meddelade tidigare i dag att de personer som på lördagen greps i Grekland för förhör inte har kopplingar till händelserna i Belgien. I sitt nya utlåtande framgår det ändå att ytterligare analyser har givit tillräckliga skäl för att begära att en av personerna utlämnas.

Belgiens justitieminister Koen Geens sade tidigare i dag att den så kallade hjärnan bakom terroristcellen fortfarande är på fri fot. Det framgår inte om mannen i fråga är en av de personer som gripits i Grekland.

Sedan terroristcellen avslöjades i torsdags har ett tjugotal personer i Europa gripits i räder mot misstänkta terrorister. De flesta tros ändå inte ha varit delaktiga i terroristcellens planer. Enligt belgiska myndigheter planerade terrorcellen en terrorattack mot belgisk polis.