Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Atmosfären kvar i nyrenoverade Pellinge kursgård

Från 2015
Uppdaterad 19.01.2015 07:34.
Bildtext Pellinge kursgård är renoverad från golv till tak (arkivbild).
Bild: Ina Antell

Nu är det dags för byggfolket att flytta ut och verksamheten att flytta in i den förnyade kursgården på Pellinge i Borgå. Företagaren Annika Weckman är mer än nöjd med den nyss slutförda renoveringen.

Den här veckan får företagarna Annika Weckman och Tiina Reijonen äntligen ta över verksamheten i kursgården på Pellinge. Ägaren, Borgå kyrkliga samfällighet, har låtit renovera kursgården och samtidigt låtit företagarna ta över verksamheten. Det är en ivrig Weckman som står inför sina nya uppgifter i nyrenoverade utrymmen.

- Det har varit en stor renovering. Alla ställen i kursgården är renoverade - köket, allmänna utrymmen, inkvarteringsrum. Men nu ska det vara klart för oss att flytta in. Jag är mycket glad över vad jag har sett, det är fina färger och det är moderniserat så att huset är i tiden.

Weckman menar ändå att riktigt allt inte är nytt.

- Man har lyckats spara den där atmosfären som där har funnits, tycker Weckman.

Bokningar året om

Då företagarna Weckman och Reijonen nu tar över verksamheten, så blir det också viktigare att se till så det finns så många gäster som möjligt.

- Vi kommer att försöka få det bokat så mycket som möjligt, helst ska det vara bokningar året om. Vi hoppas att kunder som inte har varit där förr ska hitta dit.

Weckman berättar att en del föreningar har varit intresserade av att utnyttja kursgården, dessutom ser det ut att bli det en del bjudningar. Även utan dessa står verksamheten redan nu på en stabil grund, då församlingsverksamheten på kursgården ska fortsätta som förr. Församlingarna har redan hunnit boka en hel del dagar, så Weckman och Reijonen blir inte utan jobb.

Verksamheten på kursgården ska köra igång på allvar nästa vecka.

Läs också:
Pellinge kursgård fick hyresgäst
Pellinge kursgård skall renoveras
Pellinge kursgård kommer att hyras ut
Pellinge kursgård hyrs ut